Buget ”pe minus” în 2016 la Consiliul județean Hunedoara

cjhunedoaraBugetul pe anul 2016 al Consiliului Județean Hunedoara, lansat în dezbatere publică pe situl instituției, arată că această instituție estimează cheltuieli mai mari cu aproape 35 de milioane de lei decât veniturile prognozate pentru anul acesta.

Potrivit cifrelor inițiale, Consiliul județean Hunedoara va avea în acest an venituri în sumă inițială de 387.965.000 de lei, în timp ce cheltuielile totale estimate de autoritățile județene se cifrează la 422.979.000 de lei.

Veniturile administrației județene provin, în cea mai mare parte din subvenții de la bugetul de stat, acest capitol bugetar fiind completat și cu venituri din impozite diecte, din cote defalcate de TVA și impozite pe veniturile salariaților din județul Hunedoara, dar și din diverse taxe și amenzi. Autoritățile județene vor cheltui cei mai mulți bani pentru cheltuieli de personal, ponderea cea mai mare constituind-o plățile din domeniul asistenței sociale și salariile personalului din învățământ. În ceea ce privește secțiunea de bunuri și servicii, potrivit proiectului de buget, cei mai mulți bani (aproape 70%) vor fi direcționați pentru reparațiile și întreținerea drumurilor județene.

Bugetul local al Consiliului județean Hunedoara poate fi consultat de cei interesați pe situl oficial al insituției. El urmează să fie supus dezbaterilor și aprobării în cadrul ședinței ordinare de consiliu de la finele acestei luni.