Comisia Europeană cere separarea activităților de minerit și energie din CEH

Bogdan-ChiritoiuPreședintele Consiliului Concurenței, Brgdan Chirițoiu a declarat astăzi, la București, în cadrul unei conferințe de presă, că în perioada imediat următoare, Complexul Energetic Huneodara trebuie să adopte un nou plan de restructurare, să-și reducă mult activitatea pentru ca, într-un final, acest efort să conducă la salvarea sa și la funcționarea pe principiile economice dictate de piața liberă.

Oficialul a arătat că reprezentanţii Comisiei Europene cer un plan de restructurare a complexului, în urma acordării unui ajutor de stat.

“Suntem în discuţii cu Comisia Europeană, iar Complexul Energetic Hunedoara trebuie să prezinte un plan de restructurare. Comisia a condiţionat separarea activităţii de minerit de cea de producere a energiei. Astfel, trebuie să vedem ce se va întâmpla cu minele şi ce se întâmplă pe partea de producţie de energie, unde sunt şapte grupuri”, a menţionat Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, planul de restructurare propus Comisiei Europene ar trebui să fie similar cu cel al administratorului judiciar, în cadrul procesului de insolvenţă a CE Hunedoara.