Liderul UNPR, urmărit de DNA pentru abuz în serviciu

gabriel-oprea1Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Liderul UNPR este acuzat de procurori că ar fi utilizat, mai mult decât i-ar fi permis atribuțiile de serviciu, coloana oficială cu girofar pentru deplasări în București și în țară.

Liderul UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochițoiu apreciază însă că, în acest dosar, Gabriel Oprea este primul care dorește să se facă lumină. ”Noi, cei din UNPR suntem convinsi că la sfârșitul acestei anchete se va vedea că domnul Gabriel Oprea este nevinovat și ne vom putea continua activitatea politică ca și până acum. Întotdeauna am votat în favoarea Justiției !”, spune Haralambie Vochițoiu.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea a transmis, în urmă cu puțin timp, la rândul său, o declarație de presă în care comentează solicitarea procurirolor DAN. ”Am respectat legile României în toată activitatea mea și le respect în continuare. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu. Consider, de asemenea, că este obligația profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni privind posibile încălcări ale legii. Şi, aşa cum preciza DNA, în comunicatul de presă, „persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. În al doilea rând, am sprijinit Justiția și am sprijinit activitatea DNA pe tot parcursul activităţii mele politice. Chiar dacă astăzi eu sunt cel vizat de demersurile DNA, voi sprijini în continuare aceste instituții ale statului român. În al treilea rând, consider că am aceleași drepturi și libertăți în fața Justiției ca orice alt român. Prin urmare, voi susține demersurile pentru aflarea adevărului, voi pune la dispoziția instituțiilor toate informațiile necesare, la fel cum am făcut și până acum, și nu voi îngreuna mersul anchetei. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor care în aceste luni mi-au transmis susținerea și încrederea lor. Știu că viața politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv acela de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de alții. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat și nu îmi voi schimba principiile niciodată, indiferent de situația în care mă voi afla. Uniunea Naţională pentru Progresul României este un partid puternic, în ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politici, mergem mai departe – ne aşteaptă un an plin de provocări, urmează campanii electorale şi alegeri în care ne vom demonstra seriozitatea şi ne vom lupta cu toate armele pentru a aduce românilor siguranţă şi progres. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, arată Gabriel Oprea în declarația sa de presă.