Specialiștii interesați de elaborarea Strategiei Energetice sunt invitați să se acrediteze la Ministerul Energiei

energiePentru o transparentizare completă a procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050 și din dorința de a gestiona cât mai eficient comunicarea între părțile interesate de procesul în sine și de rezultatul final, Miniserul Energiei intenționează să acrediteze reprezentanții părților interesate care doresc să ia parte la consultările legate de elaborarea Strategiei.

”Acreditarea constituie un demers formal prin care dorim să ne asigurăm că toate vocile implicate vor fi ascultate, iar punctele de vedere exprimate în legătură cu Strategia Energetică vor fi publice și luate în considerare. Cei acreditați vor participa la consultările și dezbaterile demarate de Ministerul Energiei, în funcție de aria de interese și tematica pusă în discuție la fiecare întâlnire”, se arată ntr-un comunicat al Ministerului Energiei.

 

Miercuri, 27 ianuarie 2016, a avut loc prima întâlnire din seria consultărilor cu caracter informativ inițiate de Ministerul Energiei, pe marginea elaborării Strategiei Energetice Naționale 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. Această primă consultare, care s-a desfășurat la sediul ministerului, a fost adresată asociațiilor producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor și furnizorilor de energie, precum și asociațiilor consumatorilor.

În acest sens, cei care au participat deja sau vor să participe la dezbaterile publice anunțate de Ministerul Energiei sunt invitați să-și desemneze un reprezentant permanent la adresa de e-mail sen@energie.gov.ro .

Workshopurile specializate la nivel de subsector energetic, care vor fi organizate în perioada 15 februarie – 15 aprilie,  sub coordonarea Consiliului Consultativ, vor reuni grupuri de experți reputați.

Termenul-limită până la care pot fi depuse solicitările de acreditare  este data de 15 februarie 2015.

Ministerul Energiei își dorește ca întregul proces să fie pe deplin transparent și contează pe deschiderea tuturor celor implicați.