UNPR l-a ales pe senatorul Vochițoiu lider de grup la Senat

vochitoiu la senatLa sfârșitul ultimei săptămâni a lunii ianuarie, senatorul Haralambie Vochițoiu, a participat la ședința Comitetului Executiv Național al UNPR, desfășurată la Brașov, în cadrul căreia s-a discutat strategia pentru alegerile locale și parlamentare din acest an. Senatorului hunedorean i-au fost alături o parte a colegilor din conducerea UNPR Hunedoara, prim-vicepreședintele organiației județene- Romi Cărmăzan, primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob-Ridzi, și președintele organizației județene de tineret – Mihai Popovici. Cu acest prilej s-a decis că UNPR va avea, începând cu 1 februarie, grupuri parlamentare proprii în ambele camere ale parlamentului, misiunea conducerii grupului UNPR din Senatul Românieifiindu-i încredințată senatorului Haralambie Vochițoiu.

Totodată, s-a fixat ca obiectivul UNPR pentru alegerile locale să fie obținerea de minim 10% din voturile românilor. Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a subliniat că  partidul are organizații puternice în toată țara, fiind convin că  obiectivul va fi atins.

În urma discuțiilor purtate cu președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a stabilit că din punct de vedere organizatoric este mai bine ca UNPR și PSD să candideze separat pentru a maximiza șansele celor două partide, iar în toamnă, pentru alegerile parlamentare, să aibă liste comune. La alegerile locale, acolo unde organizațiile doresc, se vor forma alianțe alianțe. Fiecare organizație UNPR s-a angajat să se încadreze în ținta propusă astfel încât obiectivul la nivel național să fie atins. „Avem primari redutabili, UNPR este un partid care a asigurat stabilitatea economică și politică a României”, a declarat senatorul Haralambie Vochițoiu.

În privința modului în care se vor desfășura alegerile locale în acest an, UNPR va respecta legea alegerilor locale, votată de către toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur. De asemenea, președintele UNPR Hunedoara și-a exprimat convingerea că partidul va obține în alegerile locale dinjudețul Hunedoara un rezultat mai bun decât ținta propusă de la centru. Totodată, senatorul Haralambie Vochițoiu a apreciat că: „Avem aleși locali și candidați redutabili peste tot în țară, avem specialiști care pot să guverneze și care, în egală măsură, pot monitoriza corect și eficient activitatea Executivului.”