Centru comunitar de zi pentru copii și tineri al Crucii Roșii la Lupeni

crucea rosie lupeniFiliala de Crucea Roșie Hunedoara va inaugura un Centru comunitar de zi pentru copii și tineri în municipiul Lupeni. Acesta va funcționa la sediul organizației din str. Aleea Plopilor nr. 1 , Lupeni.

”Prin deschiderea acestui nou serviciu, 500 de copii și tineri din comunităţi dezavantajate, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, din municipiul Lupeni și orașul Uricani  și familiile acestora vor fi incluși în activități care au ca scop prevenirea abandonului școlar, dobândirea de noi abilități de viață, precum și îmbunătățirea competențelor personale și sociale. Zilnic, 50 dintre aceștia, elevi în clasele I-IV vor beneficia de o masă caldă și de ajutor în pregătirea temelor școlare. Toate aceste activități vor fi susținute de voluntari ai subfilialei de Cruce Roșie Lupeni și Uricani  – cadre didactice, cadre medicale, studenți și elevi”, spune Dan Terteci, președintele Filialei de Cruce Roșie a județului Hunedoara.

centru cruce rosie lupeniProiectul „Incluziunea socială a copiilor și tinerilor din România cu sprijinul și implicarea comunității – Centre comunitare de zi pentru copii și tineri din comunități dezavantajate în 3 zone din România” se derulează pe parcursul a trei ani (2014 – 2017) și este implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România și finanțat de Fundația Velux prin Crucea Roșie Daneză.

La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților publice, domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, domnul Carsten Mahnfeld, reprezentant al Crucii Roșii Daneze, domnul Dan Terteci, președintele filialei de Cruce Roșie Hunedoara și reprezentanți ai subfilialelor de Cruce Roșie Lupeni și Uricani.