Centrul de Informații Turistice de la Petroșani, cea mai eficientă investiție de acest tip din Valea Jiului

centruMinisterul Dezvoltării Regionale a alocat, în ultimii ani, aproape 2 milioane de lei pentru construcția, dotarea și punerea în folosință a unor Centre de Informare Turistică în localitățile Petroșani, Lupeni și Uricani, consierate cu potențial în domeniul turismului.

Deși lucrările au fost deja finalizate la toate cele 3 centre de informare, doar cel de la Petroșani este deja deschis publicului interesat. Pentru această investiție, municipalitatea de la Petroșani a avut la dispoziție, conform proiectului inițial, peste 600.000 de lei. Însă, în urma desfășurării licitației, execuția acestui proiect a costat doar puțin peste 500.000 de lei (cu TVA inclus). Construcția Centrului de Informare Turistică de la Petroșani este, de altfel, cea mai eficientă din punct de vedere financiar, dintre toate cele 3 obiective e acest fel construite în Valea Jiului. Astfel, potrivit cifrelor oficiale, în timp ce, cu toate economiile realizate de contructorii care au câștigat lucrările de excuție, Centrul de informare turistică de la Uricani a costat aproape 600.000 de lei, la fel ca și cel de la Lupeni, pentru construcția Centrului de informare turistică de la Petroșani, au fost cheltuiți fix 525.210,16 lei (inclusiv TVA).

Centrul de Informare Turistică de la Petroșani este și primul de acest fel care deja funcționează în Valea Jiului. Administratorii acestuia își doresc acum ca operatorii de turism din zonă să vină în sprijinul acestei unități, prin mijloace de promovare a ofertei turistice (oferte de cazare, promovare cu pliante, flyere și alte articole promoționale, etc.), astfel încât să beneficieze, la rândul lor, de serviciile acestui obiectiv.