Din rețelele bunicii Nuța / Tort de mere

bunicaFiecare dintre noi avem nevoie de un dulce din când în când. Problema se pune în felul următor: să nu fie cu prea mult zahăr, să fie gustos, uşor de preparat şi agreat şi de cei mici… şi de cei mari. Ai zice că e o provocare prea mare, dar după ce ai gustat o felie de tort cu mere spui fără să te gândeşti, “mai vreau una”.

Modul de preparare este simplu. Într-o formă rotundă de tort se caramelizează cinci linguri de zahăr care se împrăştie uniform inclusiv pe peretele formei. Se curăţă vreo şase mere şi li se scoate frumos cotorul. Merele se aşează în formă în cerc, iar la mijloc se pune un măr mai mic. Se pudrează cu un praf de scorţişoară şi zahăr vaniliat şi se dă la cuptor.

Între timp preparăm un blat clasic. Se bat spumă tare şase albuşuri, se amestecă mai apoi cu şase linguri zahăr, şase gălbenuşuri, şase linguri făină, un plic praf de copt, două linguri apă fierbinte şi două linguri ulei. Când merele sunt aproape coapte, se toarnă deasupra amestecul preparat şi se introduce din nou la cuptor. După ce tortul s-a copt, se desprind uşor marginile şi se răstoarnă cu grijă tortul pe platou. Când  s-a răcit, se îmbracă întrun strat generos de frişcă, de preferat din smântână dulce. Se serveşte după câteva ore de stat la rece, timp în care aromele se întrepătrund, rezultând un gust senzaţional.

Sunt sigură că nu o să daţi greş cu această reţetă care este în acelaşi timp şi sănătoasă şi uşor de preparat. Iar dacă copiilor dumneavoastră le plac dulciurile, mai bine optaţi pentru unele preparate în casă. Sunt mai sigure şi mai gustoase.

Poftă bună vă dorește… BUNICA !

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.