Apa Serv va depune în luna februarie, spre avizare, aplicația de finanțare pe fonduri europene pentru noul proiect de investiții

echipa ASVJPână la finele acestei luni, Apa Serv Valea Jiului va fi în măsură să prezinte la Ministerul Fondurilor Europene documentele și evaluarea stadiului pregătirii aplicației pentru finanțarea Proiectului Major de Investiții care vizează modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare din Valea Jiului .

În acest sens, la sediul SC Apa Serv Valea Jiului SA a avut loc astăzi o ședință de lucru pentru discutarea și agrearea completărilor necesare pentru finalizarea Aplicației de Finanțare pentru obținerea resurselor necesare pentru realizarea investițiilor preconizate a fi făcute în sistemul de apă și de canalizare al Văii Jiului, în etapa a II-a de programare, aferentă bugetului european 2014 – 2020.

La întâlnirea de lucru de astăzi, care a avut loc la Petroșani, au participat toate părțile implicate în acest proiect, atât reprezentanți ai operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului, cât și expertii consultantului SC Halcrow România SRL și echipa de experți Jaspers din partea Comisiei Europene.

Potrivit directorului general al Apa Serv, Costel Avram, ”expertii Jaspers au asigurat asistența pentru toate fazele ciclulului de proiect, începând cu faza de proiectare și vor continua să fie alături de noi, să ne acorde asistență pâna la depunerea finală a documentelor necesare în vederea obținerii deciziei de finanțare  din partea organismelor europene. Astfel, concluzia principală a întâlnirii noastre de astăzi constă în integrarea observațiilor tehnice și economice făcute de experții Comisiei Europene în documentele care alcătuiesc Aplicația de Finanțare, astfel încât până în ultima decadă a acestei luni să putem fi în măsură să livrăm un proiect complet dezvoltat pentru acest proiect extrem de important pentru întreaga Vale a Jiului.”

Dac toate lucrurile vor evoluaț în continiare potrivit graficului prevăzut de echipa de management de la Apa Serv, atunci Contractul de Finanțare a acestui proiect ar putea fi semnat în trimestrul al III-lea an anului 2016, acesta numărânduse printre primele proiecte care vor fi transmise de statul român către Comisia Europeană pentru obținerea finanțării.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.