Măsurile drastice de reducere a cheltuielilor la CEH scot în stradă salariații nemulțumiți

protest mineriLa Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvență, administratorul judiciar desemnat de instanță (Casa de Insolvenţă GMC Craiova)  şi noul administrator special (Dan Agrişan), reprezentant al Ministerului Energiei în structura de decizie managerială a CEH au început punerea în aplicare a primelor măsuri, care vizează reducerea cheltuielilor colosului energetic din județul Hunedoara și salvarea acestuia de la faliment. Primele măsuri vizează, în principal, reducerea drastică a cheltuielilor salariale, care au cea mai mare pondere în bugetul Companiei.

Una din măsurile adoptate, care intră în vigoare începând cu data de 8 februarie, stabilește ca aproximativ 600 de angajaţi încadraţi în aparatul TESA sau în alte posturi indirect productive să intre în concediu pentru următoarele 10 zile, începând de luni. Cu toate că, potrivit legii, aceștia vor fi plătiți pentru această perioadă cu un procent de 75 % din salariu, administratorii CEH estimează că măsura va conduce la realizarea unei economii de 1,2 milioane de lei.

Măsura nemulțumește însă salariații Complexului, organizațiile sindicale estimând că există măsuri mult mai eficiente care se pot lua în această direcție, fără a afecta activitatea Complexului. În principal, sindicaliștii – care au declanșat la finalul săptămânii trecute, mai multe proteste la nivelul subunităților CEH, atât în sectorul minier, cât și la termocentrale – apreciază că pe statele de salarii se află foarte mulți așa-ziși ”dinozauri”, respectivi persoane cu funcții de conducere și nivel de salarizare foarte mare, care îndeplinesc condițiile de pensionare dar  care refuză să plece la pensie. Protestatarii solicită administratorilor speciali și demiterea actualilor directori ai CEH dar și a consilierilor acestora, considerați principalii vinovați de dezastrul economic al companiei. În susținerea lor se alătură chiar și Ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Acesta preciza, zilele trecute, într-o postare pe facebook, că ”în întreprinderile care trec prin perioade dificile (insolvență, pierderi financiare mari), primii care trebuie să-și reducă salariile și să renunțe la avantaje financiare, sunt directorii și consilierii acestora.”

În cursul acestei săptămîni vor fi luate alte măsuri drastice de reducere a cheltuileilor CEH, dar în același timp, sunt deja anunțate o serie de proteste ale salariaților care doresc ca măsurile speciale să nu afecteze prevederile Contractului Colectiv de Muncă și veniturile salariaților, în special a celor direct productivi.