Președintele PNL Lupeni explică de ce a rămas Lupeniul fără căldură în plină iarnă

branduseÎncepând de astăzi, Complexul Energetic Hunedoara sistat furnizarea agentului termic în municipiul Lupeni. Decizia a fost luată, potrivit unui comunicat de presă al Companiei, ca urmare a faptului că distribuitorul de energie din localitate a acumulat datorii foarte mari la facturile pentru agentul termic și pentru că, în ciuda promisiunilor oficiale asumate, nici Universal Edil și nici Consiliul local Lupeni, nu au luat nici un fel de măsuri pentru soluționarea acestei situații.

Dincolo de nemulțumirile firești ale beneficiarilor de agent termic din municipiul Lupeni, chestiunea a fost abordată și de reprezentanți ai mediului politic din localitate. Spre exemplu, președintele PNL Lupeni, Constantin Brândușe apreciază că un astfel de deznodământ era previzibil încă de acum 4 ani, când colapsul sistemului de distribuție al agentului termic din Lupeni ar fi fost ”susținut” inclusiv cu concursul autorităților publice locale.

”Adevărul, așa cum eu l-am prezentat, de câțiva ani buni încoace, este că dincolo de ineficiența sistemului de distribuție a căldurii către consumatorii din Lupeni (fie ei cetățeni sau instituții), nepăsarea edililor, neplata facturilor către distribuitorul de energie și de aici, mai departe, către termocentrală și deturnarea fondurilor alocate de stat pentru subvenția la energie, sunt principalii factori care au făcut ca, după o boală lungă, termoficarea din Lupeni să ajungă în moarte clinică. În ceea ce mă privește, am atras atenția asupra tuturor problemelor sistemului local de termoficare, asupra problemelor Universal Edil-ului și asupra dezinteresului dovedit al Primăriei Lupeni față de acest subiect încă de acum 4 ani”, spune Brândușe.

Acesta mai arată că în urma unei solicitări pe care a făcut-o la vremea respectivă Ministerului Economiei, a primit și un răspuns oficial în care se prezenta faptul că municipalitatea din Lupeni a încasat de la bugetul de stat și nu a virat către Termocentrala de la Paroșeni sumele de bani pentru subvenția la energia termică. Este vorba despre suma de 5.940.000 lei. Brândușe spune că alte peste 3 milioane de lei sunt datorii adunate de Primărie către Edil, neachitarea lor plasând practic aceast societate în insolvență.

”Ceea ce este mai grav este că toate aceste datorii vor trebui, în cele din urmă, plătite. Și încă cu penalitățile aferente. Așa se face că cetățenii din Lupeni nu vor avea nici căldură, dar vor plăti și o groază de bani pentru că actuala administrație a preferat în loc să caute soluții, să stea cu mâinile în sân și să aștepte dezastrul și în această problemă. Nu mă miră, pentru că domnul primar o fi stat ceva vreme ”la răcoare”, dar în mod sigur nu stă acum în frig, ca sute de familii din orașul nostru. Situația de la termoficare, alături de alte zeci de motive, ne arată cât se poate de evident, că așa nu se poate merge înainte, că a venit vremea ca adevărata politică pe care trebuie să o facem, împreună, la Primăria Lupeni, trebuie să fie una în care să punem, cu adevărat ”Pe primul loc, oamenii !”, mai spune liderul liberalilor din municipiul Lupeni, care este și candidat al acestei formațuni politice pentru funcția de primar în alegerile locale din iunie 2016.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.