Ce recomandări au jandarmii pentru participanții la mitingul de sâmbătă de la Petroșani ?

miting-mineriMitingul de protest pe care Sindicatul ”Muntele” îl va organiza sâmbătă, 13 februarie a.c., începând cu ora 11.00, este în atenția Jandarmeriei, instituție căreia îi revine misiunde a de a asigura ordinea publică pe timpul acestei manifestaţii de protest,   care se va desfăşura în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulamiţă” din municipiul Petroşani şi care va cuprinde şi un marş pe traseul Casa de Cultură – sediul C.E.H.

Pentru buna desfăşurare a adunării publice, în data de 13 februarie a.c.,  va fi restricţionată parţial circulaţia rutieră pe strada 1 Decembrie 1918 (între străzile Carpaţi şi Şt.O. Iosif), precum  şi pe strada Timişoarei. De asemenea, din seara zilei de 12 februarie a.c., se va interzice parcarea autovehiculelor în zona din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulamiţă” din municipiul Petroşani. Măsurile de ordine publică adoptate de jandarmi alături de poliţişti, poliţişti locali şi reprezentanţi I.S.U. au ca principal obiectiv desfăşurarea în condiţii de normalitate şi legalitate a manifestaţiei de protest, cu respectarea dreptului de exprimare liberă a opiniilor şi exercitarea acestui drept cu respectarea strictă a proprietăţii publice şi private, precum şi a drepturilor celorlalţi cetăţeni.

Pentru desfăşurarea în condiţii paşnice şi civilizate a tuturor adunărilor publice, jandarmii reamintesc participanţilor faptul că, în conformitate cu legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea manifestărilor publice, sunt obligaţi:

  • să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
  • să se abţină de la acţiuni de natura a împiedica desfăşurarea normalã a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
  • să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice, obiecte contondente;
  • să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
  • să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.