De ce fug șefii din CEH de deputatul Resmeriță, ”ca dracul de tămâie” ?

resmerita cristianDecizia ministrului Energiei, Victor Grigorescu de a dispune plafonarea salariilor pentru șefii din CEH la cel mult 5000 de lei/lună este salutată și de către deputatul de Valea Jiului, Cristian Resmeriță. Acesta apreciază că ”nu poți conduce o companie care generază un milion de lei pierderi în fiecare zi, iar la final de lună să încasezi pe card 10.000 de euro.”

Cristian Resmeriță se declară un susținător al drepturilor salariale pentru mineri și pentru personalul direct productiv din suberan, despre care spune că ar merita, fără rezerve, salarii  de 100 de milioane de lei vechi, chiar și în condițiile dificile prin care trece acum CEH, dar precizează în același timp că o diminuare a salariilor nesimțite ale șefilor din CEH și ale membrilor Consiliului de Administrație era mai mult decât necesară. ”Eu am atras de mai multe ori atenția, atât direct, în discuțiile care le-am avut cu cei care s-au perindat la conducerea Complexului, cât și în mod public, prin intermediul mass-media, asupra discrepanțelor salariale dintre cei care produc, în condiții de muncă dificile, în subteranul minelor de huilă și în termocentrale și cele ale șefilor și membrilor din Consiliul de Administrație. Am spus și la vremea respectivă și susțin acest lucru și acum, este strigător la cer ca unii membrii din Consiliile de Administrație să încaseze venituri și de 300 de milioane de lei vechi de la CEH, ba și alte bonusuri și plăți restante cu câteva zile înainte de declararea insolvenței la CEH. Poate tocmai de aceea, cei din CEH se feresc acum de mine ca dracul de tămâie”, a declarat Cristian Resmeriță într-o conferință de presă.

Deputatul speră că decizia ministrului Energiei de limitare a salariilor pentru șefi, dar și alte decizii de bun simț pe care cei care gestionează acum activitatea la CEH trebuie să le ia, vor fi în măsură să repornească activitatea economică a acestui agent economic, de care Valea Jiului are încă atât de multă nevoie. Resmeriță spune că va susține orice demers care poate concura la acest lucru, dar crede în același timp că administratorul special și cei abilitați să ia acum decizii în această companie, trebuie să asculte și vocea oamenilor care muncesc.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.