Deputatul Cristian Resmeriță consideră absurdă decizia CEH de a opri căldura în Lupeni

cristi resmeritaDecizia Complexului Energetic Hunedoara de a sista furnizarea căldurii în municipiul Lupeni este considerată de către deputatul PSD Cristian Resmeriță absurdă, din cel puțin trei motive. ”În primul rând – spune Resmeriță – există o lege care prevede în mod clar interdicția de a opri sistemele de termoficare în perioada de iarnă. În al doilea rând, agentul termic rezultat din activitatea energetică de la termocentrala Paroșeni este produs oricum iar decizia celor de la CEH de a-l arunca mai bine, decât de a-l livra populației din cele trei localități racordate la sistemul centralizat de termoficare, este cel puțin absurdă. În fine, un al treilea motiv este acela că problema datoriilor reclamate de CEH nu stă nici ea în picioare, cel puțin la Lupeni.”

Deputatul explică faptul că, în cursul iernii trecute (sezonul 2014/2015) pentru municipiul Lupeni a fost achiziționat agent termic în valoare de 5,3 miliarde de lei vechi, în timp ce societatea locală de distribuție a achitat către Termocentrala Paroșeni suma de 16,25 miliarde de lei vechi, în contul unor datorii acumulate și în anii anteriori. Similar, în cursul actualului sezon de iarnă, potrivit datelor statistice centralizate la nivelul finalului de an 2015, Universal Edil-ul (societatea de distribuție agent termic din municipiul Lupeni) a achiziționat agent termic în valoare de 1 miliard de lei vechi, din care a achitat facturi în sumă de 600 de milioane de lei vechi.

Fără a lua în calcul că, spre exemplu, doar pentru prima parte a sezonului rece din acest an, societățile de distribuție a agentului termic de la Vulcan și Petroșani au achiziționat agent termic în sumă de 6 miliarde de lei vechi, respectiv de 30 de miliarde de lei vechi și că au achitat doar 1 miliard de lei vechi, respectiv 20 de miliarde de lei vechi din facturile emise pentru acesta, Cristian Resmeriță consideră că decizia celor de la CEH de a sista furnizarea căldurii pentru consumatorii de căldură pentru o datorie curentă de circa 200 de lei noi pe cap de consumator este injustă și inexplicabilă.

Resmeriță mai spune că, din fericire, la nivelul administrației locale, în ultimii ani au fost luate măsuri pentru asigurarea corespunzătoare a căldurii la Spital, în unitățile de învățământ și la Primărie prin centrale pe gaz, astfel încât dintre instituțiile publice din localitate doar sediul Poliției municipale și Jandarmeriei mai sunt branșate la rețeaua de termoficare. Și în ceea ce privește consumatorii casnici, Lupeniul mai are doar 243 de locuințe parțial racordate la rețeaua publică de termoficare. ”Cifrele ne arată că dimensiunea problemelor create de decizia CEH de a opri termoficarea nu este una care să afecteze masiv locuitorii municipiului Lupeni. Chiar și așa însă, personal consider că CEH avea obligația să-i respecte pe cei 243 de abonați casnici din Lupeni, dintre care nu toți înregistrează datorii la plata facturilor pentru căldură și nu să-i lase pe oameni fără căldură în plină iarnă, încălcând prin acest abuz și legistația care interzice debranșările de rețea”, apreciază Cristian Resmeriță.

Vezi aici declarațiile făcute astăzi de deputatul Cristian Resmeriță, la sediul PSD Petroșani

(preluare www.press-media.ro):

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.