Șefii județului Hunedoara la Ziua 112 de la Deva

ziua112_1Președintele Consiliului Județean – Adrian Nicolae David și prefectul județului, Sorin Adrian Vasilescu, au fost prezenți joi, 11 februarie 2016, la sediul din Deva al Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență la festivitatea prilejuită de sărbătorirea ”Zilei Europene 112”.

În cadrul acestui eveniment, în Piața Unirii din Deva, instituțiile organizatoare au expus tehnica de specialitate și mașinile de intervenție.

Incendiile, accidentele, urgenţele medicale şi alte evenimente care necesită intervenţia rapidă a echipajelor de salvatori se semnalează în cel mai scurt timp prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă – 112.

Acest număr este comun în toate cele 28 de state ale Uniunii Europene şi se foloseşte pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă, din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, la orice oră din zi şi din noapte.

Funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, astăzi implementat în toate judeţele, este o necesitate firească pentru o ţară civilizată care înţelege să-şi protejeze cât mai bine cetăţenii prin asigurarea unui serviciu de urgenţă de calitate şi eficient.

Potrivit unui comunicat al ISU Hunedoara, în anul 2015, au fost preluate de operatorii serviciului hunedorean 112, 287.727 apeluri, dintre care 183.881, au fost  apeluri false, cifră care reprezintă 63,9 la sută din total. Restul de 103.846 apeluri viabile au fost direcţionate în proporţie de aproximativ 60% către Serviciul de Ambulanţă Judeţean, câte aproximativ 16 procente atât la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cât şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, în timp ce Inspectoratului de Jandarmi Judeţean i-au revenit în jur de 4 la sută din totalul apelurilor. În jur de 450 de apeluri au fost gestionate, în anul 2015, de Serviciul Judeţean Salvamont Hunedoara.

”La nivelul judeţului nostru s-au creat premisele unei abordări şi mai cuprinzătoare din partea tuturor factorilor implicaţi odată cu operaţionalizarea Centrului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă. Niciun alt judeţ nu beneficiază de un asemenea spaţiu, cu un asemenea potenţial pentru asigurarea cooperării inter-instituţionale necesare coordonării şi conducerii intervenţiei în sistem integrat, prin intermediul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prescurtat C.J.C.C.I.”, spune  Lt.col. Viorel Demean, inspector șef al ISU Hunedoara.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.