Ziua Bolnavului a fost marcată astăzi și la Petroșani

caritasInstituită de papa Ioan Paul al II-lea, Ziua Mondială a Bolnavului este un prilej de organizare, în întreaga lume, a unor manifestări spirituale și caritabile atât în colectivități, spitale, cămine de bătrâni, cât și la domiciliul suferinzilor: bolnavi, persoane cu handicap, orfani, săraci. Această zi este dedicată nu doar bolnavilor, ci și lucrătorilor sanitari, credincioșilor creștini, voluntarilor și familiilor celor suferinzi.

Evenimentul a fost marcat astăzi și la Petroșani, în organizarea Fundației Caritas, care acționează cu succes în această direcție a îngrijirii la domiciliu a persoanelor bolnave. Reprezentații acestei asociații au organizat un simpozion la sala de marmură a Primăriei din Petroșani, în cadrul căruia au fost expuse problemele comunității locale din Valea Jiului față de acest subiect. La eveniment au participat, pe lângă numeroși voluntari ai Caritas Petroșani, reprezentați ai Asociației Casa Pro Urbis, ai Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Petroșani, ai Bisericii Romano-Catolice, invitat de onoare al dezbaterilor fiind primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

kelemen caritas”Activitatea celor de la Caritas, în domeniul îngrijirii la domiciliu a persoanelor bolnave și a celor în vârstă, dar și implicarea lor în alte proiecte sociale din comunitatea noastră este remarcabilă și demnă de toată aprecierea. În ceea ce ne privește pe noi, cei de la Primăria și Consiliul local Petroșani, îi asigurăm pe cei de la Caritas că vor găsi întotdeauna un partener în administrația locală, pentru că scopul nostru comun este acela de a acționa eficient și solidar pentru soluționarea cât mai multor probleme sociale cu care se confruntă, din nefericire, destul de mulți cetățeni ai localității noastre”, ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La rândul său, Alexandru Kelemen, coordonatorul Caritas Petroșani, spune că “sărbătorind Ziua Mondială a Persoanelor Bolnave încercăm și de această dată să aducem la un numitor comun membrii instituțiilor comunitare care sunt responsabile de persoanele bolnave din regiunea Văii Jiului și nu numai. Noi, la Caritas, reușim să avem grijă de peste 50 de persoane în fiecare zi dar încercăm acum  să extindem acest serviciu și la nivelul altor localități ale Văii Jiului.”

În mesajul său, cu prilejul celei de-a XXIV-a ediții a Zilei Mondiale a Bolnavului 2016, papa Francisc a transmis: „Boala, mai ales cea gravă, pune mereu în criză existenţa umană şi aduce cu sine întrebări care sapă în profunzime. Primul moment poate să fie uneori de răzvrătire: de ce mi s-a întâmplat chiar mie? S-ar putea simţi disperaţi, s-ar putea crede că totul este pierdut, că de acum nimic nu mai are sens…
În aceste situaţii, credinţa în Dumnezeu este, pe de o parte, pusă la încercare, dar în acelaşi timp revelează toată potenţialitatea sa pozitivă. Nu pentru că credinţa ar face să dispară boala, durerea, sau întrebările care derivă din ea; ci pentru că oferă o cheie cu care putem descoperi sensul cel mai profund a ceea ce trăim; o cheie care ne ajută să vedem cum boala poate să fie calea pentru a ajunge la o apropiere mai strânsă de Isus, care merge alături de noi, împovărat de Cruce. Şi această cheie ne-o încredinţează Mama, Maria, expertă a acestei căi.ˮ

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.