Demisiile din PSD ale ”lotului Coltescu” sunt suspectate de fals și uz de fals

psd vulcanCeea ce trebuia să fie o ”bombă” de presă, prin anunțarea plecării din organizația PSD Vulcan a unui număr de peste 100 de membri în frunte cu fostul președinte al social-democraților Marin Coltescu, se dovedește la o analiză mai atentă doar un simplu joc de imagine cu iz penal, prin care Coltescu și susținătorii săi încearcă să inducă ideea că spiritul democratic în PSD Vulcan s-a stins odată cu schimbarea sa din funcție.

În urmă cu un an de zile, Marin Coltescu pierdea alegerile interne din PSD Vulcan, în fața a peste 400 de membri din această organizație, nemulțumiți de activitatea sa. Oamenii au decis atunci, cu o majoritate clară, să-i acorde funcția de președinte al PSD Vulcan lui Gheorghe Ile, primarul în exercițu al municipiului Vulcan. Nemulțumit, Coltescu a anunțat de mai multe ori că intenționează să părăsească PSD, pe motiv că a fost marginalizat în partid.

Zilele trecue, acesta a anunțat în mod public faptul că a decis să demisioneze, împreună cu alți 120 de membri, dar și că a luat decizia de a opta pentru înscrierea în PNL. Trecând peste decizia cel puțin bizară pentru un politician de stânga care optează subit pentru o carieră politică de dreapta, mai grav este faptul că în teancul de demisii depuse de Coltescu la secretariatul organizației PSD Vulcan, în foarte multe situații (de ordinul zecilor) documentele sunt suspecte de fals și uz de fals. Biroul Politic Local al PSD Vulcan a analizat ieri cererile de demisie înregistrate și, potrivit președintelui executiv Cristian Merișanu și secretarului executiv Pompiliu Barbu, în foarte multe situații s-a constatat că semnăturile de pe cererile de demisie nu corespund cu cele din adeziunile depuse la persanele vizate, la înscrierea în partid. Așa cum, din discuțiile purtate cu cei demisionari în dorința de a lămuri cauzele care au generat nemulțumirile, liderii PSD Vulcan au aflat că unii dintre aceștia habar nu aveau de o asfel de situație, că nu au semnat nici un document, unii fiind chiar plecați din țară. Merișanu spune acum că va informa conducerea județeană a PSD asupra acestor situații și, dacă este cazul, se va solicita chiar deschiderea unui dosar penal pentru fals și uz de fals împotriva celui care a depus documentele de demisie fără a avea, așa cum s-a demonstrat, nici măcar acordul de pricnipiu al oamenilor vizați.

merisanuÎn altă ordine de idei, vestea că ”lotul Coltescu” și mai ales liderul acestuia a părăsit de bună voie PSD Vulcan a condus la întărirea acestei organizații și la creșterea gradului de încredere al vulcănenilor în formațiunea politică condusă de Gheorghe Ile cu 10%. O spune chiar președintele executiv Cristian Merișanu, care explică faptul că, în ultmele zile numărul membrilor de partid la PSD Vulcan a crescut la 804 față de 699 câți erau consemnați la finele lunii ianuarie 2016. ”După cum se vede, plecarea domnului Coltescu aduce zeci de membri noi în P.S.D. Vulcan! Consider că am crescut și în sondaje, cel putin 10% în ultimele zile. P.S.D. Vulcan reformează partidul și tinerii de valoare sunt promovați aici pe criterii de profesionalism. Dumnezeu să ne ajute în continuare!”, a declarat Cristian Merișanu, președintele executiv al PSD Vulcan.

Pe de altă parte, deși  președintele Alin Cârstoiu spune că la sediul PNL Vulcan nu a primit încă nici o cerere de înscriere în partid, unul dintre cei mai importanți lideri ai PNL Hunedoara, Adrian David (președintele Consiliului județean Hunedoara) apreciază, într-o declarație făcută colegilor din presă că ”știam că domnul Coltescu se va înscrie în PNL . Era de notorietate competiția dintre Coltescu și Ile și era clar că la un moment dat se va finaliza fie cu plecarea lui Ile, fie cu plecarea lui Coltescu. Fără doar și poate e un câștig cel puțin statistic pentru PNL.”

**

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.