Cristian Resmeriță: ”Dacă oamenii îmi solicită sprijinul, nu pot să-i tratez cu indiferenţă !”

cristi-conferintaCâteva sute de pensionari din municipiul Lupeni au solicitat sprijinul deputatului PSD Cristian Resmeriță pentru a afla mai multe informații privind aplicabilitatea Legii nr. 192/2015 privind noile reglementări ale pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele I și II de muncă. ”Au venit foarte mulți oameni la cabinetul meu parlamentar de la Lupeni, știind și că eu sunt unul dintre inițiatorii acestei legi care face dreptate celor care au lucrat în grupele I și II de muncă. Oamenii vor să afle dacă și când vor beneficia de noile prevederi legale”, a precizat, într-o conferință de presă, deputatul Resmeriță.

Acesta a explicat faptul că, pentru a veni în sprijinul oamenilor, l-a invitat la cabinetul său parlamentar pe directorul Casei de Pensii Hunedoara, Ion Toma pentru a răspunde nelămuririlor acestora. ”Sigur că cei mai mulți și-au dorit răspunsuri punctuale, legate de situația lor. Pentru a da aceste răspunsuri le-am solicitat oamenilor să întocmească niște tabele astfel încât să putem înainta aceste tabele la Casa Națională de Pensii, de unde, în primă fază, să putem afla dacă oamenii se califică la recalcularea pensiei. Pentru că ne aflăm însă într-un an electoral, acțiunea noastră a fost criticată de opozanți, pe motiv că noi facem recalculări la sediul PSD Lupeni. Ceea ce, așa cum toată lumea știe, nu este adevărat și nici nu este posibil din punct de vedere legal. Desigur, dacă oamenii îmi solicită sprijinul, eu nu pot să-i tratez cu indiferență. Vom cere Ministerului Muncii să răspundă, individual, celor peste 1200 de cetățeni din Lupeni, în primă fază, dacă au dreptul la recalcularea pensiei pe noua lege. Nu vă ascund faptul că voi face demersuri către doamna ministru al
Muncii, să vedem dacă nu se pot cumva urgenta procedurile de 
recalculare, pentru că termenul de 2 ani este destul de lung și, pe bună dreptate, oamenii nu mai au răbdare”, a mai precizat Cristian Resmeriță.

Deputatul își pune speranțele și în actualul secretar de stat de la Ministerul Muncii, Gabriel Lungu, despre care spune că a fost propulsat în
Guvern din Valea Jiului, o vreme fiind chiar consilier la cabinetul său parlamentar. De asemenea Resmeriță invită în continuare cetățenii din Lupeni, dar și din celelalte localități ale Văii Jiului, să-și utilizeze dreptul la informare, consiliere și sprijin pe care-l ofertă, cu titlu gratuit, Biroul său parlamentar de la Lupeni.

 

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.