Premieră în administrația locală din Valea Jiului / Angajații Primăriei Uricani au, în fiecare zi, program de studiu pentru asimilarea legislației din competența postului

buhaescu la semnatPrimarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu știe că, pentru a face față cu brio tuturor problemelor care se ivesc în activitatea de administrație publică locală și pentru a putea acorda cetățenilor soluții competente la problemele pe care acestea le semnalează, ”cheia succesului” constă, în primul rând, în competența funcționarilor publici. Desigur, în vremurile pe care le trăim, în fața problemelor de natură salarială cu care se confruntă în general funcționarii din administrația locală, este destul de greu să găsești oameni pregătiți ”doxa” ori să le ceri celor existenți să se autodpășească în fecare zi. Nici aceste argumente nu-i sunt străine primarului din Uricani care, în primul rând a încercat să rezolve, atât cât îi permite legea, toate solicitările venite din partea sindicatului funcționarilor publici. ”Am încercat – iar Guvernul Ponta ne-a ajutat foarte mult în această direcție – să redobândim drepturile salariale ale funcționarilor publici, tăiate dramatic de gvernarea Boc, iar noi, la Uricani, am acordat tot ceea ce legea permite pentru a crește nivelul de salarizare al celor care muncesc în administrația locală”, spune primarul Buhăescu.

În același timp însă, ca orice om politic de stânga, care știe că așa cum nu se poate nici muncă fără pâine, Buhăescu este ferm convins că nu e corect nici să oferi angajaților dintr-o instituție publică doar pâine, fără muncă. Primăria din Uricani este, astfel, singura din Valea Jiului care, din acest an, beneficiază de un management al controlului intern al calității muncii. Acesta a fost implementat după o muncă titanică, în care s-a elaborat pentru fiecare angajat un statut al atribuțiilor, obligațiilor și drepturilor. Documentația a fost realizată de primarul Buhăescu împreună cu managerul public al orașului, d-ra Florena Markuș. ”Zilele trecute, am semnat toate documentele pentru managementul controlului intern și vorbim aici despre zece bibiorafturi de acte, cu atribuțiile specifice și fișa postului pentru fiecare angajat al Primăriei. Vreau să o felicit pe domnișoara Florena Markuș pentru această muncă titanică dar care va face din administrația locală de la Uricani una dintre cee mai performante din Valea Jiului”, apreciază Dănuț Buhăescu.

Primarul orașului Uricani spune că fiecare salariat va ști de pe acum cu exactitate ce are de făcut în conformitate cu prevederile din fișa postului, așa cum va ști ce recompense i se cuvin pentru munca prestată dar și ce sancțiuni i se pot aplica dacă nu acordă atenția cuvenită activității la locul de muncă.

document uricaniTot ca o noutate în privința modului de a face adminstrație locală la nivel de performanță, Primăria Uricani este singura din Valea Jiului care a introdus, în programul zilnic obligatoriu al fiecărui funcționar public, studierea în mod continuu și constant a legislației privind activitatea pe care o desfășoară în cadrul instituției (vezi imaginea în faximil).

”Am stabilit ca, în fiecare zi, de la ora 8, timp de o oră, fiecare din funcționari să studieze legislația din competența postului. Este o prevedere care, până la urmă, folosește pentru toată lumea. Funcționaii publici pot astfel acumula permanent informațiile legislative prin care să știe cum trebuie să acționeze legal la fiecare problemă care apare în activitatea Primăriei și la fiecare document pe care trebuie să-l elaboreze conform atribuțiilor de serviciu; cetățenii au garanția că orice solicitate pe care o au față de administrația locală va fi soluționată mult mai rapid și în conformitate cu toate prevederile legale; iar mie îmi este mult mai ușor, ca primar, să lucrez, nu doar cu un colectiv excepțional din punct de vedere al calității umane, ci și cu funcționari permanent pregătiți pentru a face față oricăror situații care apar în activitatea administrației locale”, precizează primarul Buhăescu.

Noul regulament de activitate de la Primăria Uricani a intrat deja, în aceste zile, în vigoare, el fiind asumat atât de conducerea Primăriei, cât și de toți funcționarii acesteia.

 

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.