Politicienii din Petroșani se reorientează după ”transferul” primarului Iacob Ridzi la PNL

tibi iacob pnlOdată cu anunțul făcut astăzi de liderii PNL Hunedoara, care au anunțat că l-au readus în partid pe Tiberiu Iacob Ridzi, primarul în exercițiu al municipiului Petroșani, și i-au încredinat acestuia dreptul de a candida la alegerile din iunie 2016 pentru un nou mandat de primar, au apărut și primele reacții ale politicienilor locali, în special ale celor direct afectați de această decizie.

Astfel, Adrian Rus, candidatul lasat de PNL pentru Primăria Petroșani și proaspăt lider al organizației liberalilor din Petroșani, a anunțat că și-a depus demisia din partid. Asta cu toate că, la conferința de presă de astăzi, de la sediul PNL, președintele PNL Hunedoara, Bogdan Țâmpău afirma că Adrian Rus a fost parte a negocierilor pentru aducerea lui Tiberiu Iacob Ridzi la PNL. „Sunt ceea ce sunt, pentru că am investit în mine, respectându-mi propriile principii. Nu voi face rabat de la principiile mele pentru nimeni. Obiectivele alese de mine în viaţă nu au izvorât din interese colaterale. Le-am ales intotdeauna pe cele pe care am considerat ca le pot îndeplini. Nu le schimb, nu renunţ la ele, iar dezamăgirile momentului nu mă pot schimba”, a declarat Adrian Rus astăzi, pentru colegii de la Avântul Liber.ro. Adrian Rus nu va abandona însă cursa electorală pentru Primăria Petroșani, fiind decis se pare că intre în competiție ca și independent. Rus ar putea fi astfel, al doilea independent care vizează funcția de primar al Petroșaniului, după ce fostul social-democrat Francisc Gerschner a demisionat din PSD, anunțând intenția de a candida ca independent la Primăria Petroșani.

rus adiȘi în organizația politică a UNPR, vestea plecării primarului Tiberiu Iacob Ridzi, președinte al organizației locale Petroșani și vicepreședinte al Filialei județene a UNPR până acum, a fost una surprinzătoare. Președintele UNPR Hunedoara, Haralambie Vochițoiu spune că, în următoarele săptămâni, vor fi nominalizate alte personalități politice locale din rândul cărora, în urma unor sondaje sociologice, va fi desemnat candidatul UNPR pentru Primăria Petroșani. ”Cert este că alianța PSD-UNPR va avea primar în Petroșani și președinte la Consiliul județean Hunedoara”, a declarat Vochițoiu.

În altă ordine de idei, primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că, în perioada următoare, mai mult ca sigur, și alți oameni din UNPR și chiar o parte a membrilor din Consiliul local Petroșani vor decide să-l urmeze în noua echipă politică din care face parte.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.