Petre Nica: ”Romania merge și fără Antene, dar nu merge fără CEO și CEH”

nica petrePreședintele Sindicatului Muntele, Petre Nica i-a transmis Primului Ministru al omâniei o scrisoare deschisă în care prezintă punctul de vedere al salariaților din Complexul Energetic Hunedoara față de atitudinea statului român față de aceest important agent economic, atitudine despre care liderul sindical consideră că este o mare amăgire a salariaților și o mare dezamăgire faă de intențiile Guvernului față de Valea Jiului și județul Hunedoara.

Vă prezentăm, integral, conținutul acestei scrisori deschise, transmisă Premierului Dacan Cioloș:

Domnule prim-ministru, am încercat prin adrese, am încercat prin mitinguri, am încercat prin căile legale să vă aducem la cunoștință faptul ca falimentul complexului înseamnă dezastru economic și social în județul Hunedoara.

Din păcate, politicienii județului au fost și sunt prea ocupați de câștigarea unui nou mandat de parlamentar, administratorul judiciar de întocmirea unui raport cu cauzele insolvenței și vinovații de acest lucru – dar să nu se lase cumva cu plângeri penale – administratorul special este prins în culegerea de informații, iar directorul general de programe care nu fac decât să creeze dihonie fără să îmbunătățească economic situația CEH.

În tot acest timp, minele se închid sub ochii nostri, termocentralele se opresc din lipsa resurselor pentru conformarea la mediu și din cauza cărbunelui scump și insuficient.

Dacă e nevoie, schimbați-ne denumirea în Antena Minelor că tare observăm că asta prinde. Statul român se ocupă de soluții pentru afaceri private, în timp ce societățile cu capital de stat au fost și sunt lăsate pradă hoțiilor politicienilor și grupurilor de interese.

Vă dau cuvântul meu de onoare că Romania merge și fără Antene, dar nu merge fără Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara!

Dacă este nevoie de o antenă pe Palatul Victoria pentru a fi și noi auziți, vă rugăm să ne spuneți.

DNA-ul nu se autosesizează la toate relatările legate de numirea în funcția de director general, în anul 2012, prin trafic de influență făcut de un parlamentar hunedorean la ministrul Daniel Chițoiu.

DNA-ul nu se se autosesizează la toate numirile politice făcute prin trafic de influență într-o primărie din Valea Jiului! Întrebați toți directorii numiți care a fost condiția funcției!

DNA-ul nu se autosesizează la numirile politice făcute prin trafic de influență la miniștrii Energiei de către un parlamentar hunedorean, ajungând astfel în funcția de director general Daniel Andronache, Aurel Nicululescu.

DNA-ul nu se autosesizează la nivelul averilor unor directori sau lideri de sindicat, chiar dacă acestea sunt evidente.

DNA-ul nu se autosesizează la liderii de sindicat care nu au pe numele lor nici măcar o cutie poștală pentru ca, în caz de ceva, să nu aibă pe ce le pune sechestru.

DNA-ul nu se autosesizează…

Dar noi, domnule premier, ce putem să facem în fața acestor fapte care au îngropat CEH pentru care se pare că falimentul este inevitabil?

Domnilor din SRI, domnilor din Poliție, domnilor din structurile Statului, cum credeți că va fi gestionat momentul în care mii de oameni vor rămâne făra loc de muncă? Unde sunt rapoartele voastre cu devalizarea CEH? Șefii voștri de la Bucuresti știu că existați?

În cel mai scurt timp CEH este în colaps. VOI cei care trebuia să vegheați la respectarea legii în județ, VOI cei care ați pupat inelul parlamentarului care v-a făcut directori, VOI cei care chiar și prin neimplicare ați creat un prejudiciu infinit Hunedoarei, ne-ați adus în situația în care să ne mâncăm unii pe ceilalți,.

Hadeți! Practica lui Drăgoi și Andronache poate încă funcționează! De câte ori le spuneam că ei închid mineritul cu gașca lor politică, trimetea Corpul de Control!

Poate mâine depășesc pe stânga și e ilegal, poate mâine cedez trecerea la Stop si e ilegal, poate mâine semnalizez înainte să fac o depășire și e ilegal!

Trimiteți, domnilor șefi ai statului român, rapoartele adevărului la București. Oamenii aceștia au măcar dreptul  de a ști cine le-a omorât visul.

Sau poate CEH se închide din cauza CCM, din cauza nemuncii, din cauza mea….. NU, Se închide din cauza voastră!

NOROC BUN, DOMNULE PREMIER AL ROMÂNIEI!

HUNEDOARA SUNTEM NOI, NU EI!

Petre Nica,

Președintele Sindicatului Muntele