Șahiștii din Vulcan pe podium la concursul național ”Elisabeta Polihroniade”

Diana-sahSportivii secției de șah de la CS Vulcan au făcut o figură frumoasă la Căciulata, unde a avut loc, în perioada 5 – 14 februarie 2016 , cea de a V-a ediție a  Concursului Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” destinat copiilor de până la 17 ani.

Întrucât, la 20 ianuarie, la vârsta de 80 de ani, Marea Maestră Elisabeta Polihroniade a trecut în veșnicie, aceasta a fost prima ediție „in memoriam” a acestei prestigioase competiții.

”La acest important eveniment șahist au participat 150 de jucători de la cele mai importante cluburi de șah din țară. Competiția de șah clasic s-a desfășurat în sistem elvețian pe durata a 9 runde, 90 de minute-timp de gândire / jucător. În paralel, s-au desfășurat și secțiunile de șah rapid, de șah blitz și de dezlegări. Valea Jiului a fost reprezentată de 8 sportivi, patru  dintre aceștia fiind membri ai Secției de Șah a C. S. Vulcan”, după cum ne-a informat Doreș Șchiopu, președintele secției de șah de la CS Vulcan.

Cele  mai bune rezultate au fost obținut de Diana Silvana Petculescu la categoria „Fete 9 ani” care a câștigat medalia de argint (Locul II, cu 25 puncte din 30 posibile) la concursul de „dezlegări” și medalia de bronz (Locul III, cu 5 puncte din 7 runde) la „șah rapid”. ”Diana este o șahistă care promite mult în viitor, fapt apreciat și de reprezentanții CSȘ nr. 1 Timișoara a cărei jucătoare a devenit din ianuarie 2016, fiind, astfel,  dublu legitimată la CS Vulcan și la clubul de pe Bega”, apreciază Doreș Șchiopu.

Alt rezultat notabil a fost obținut de Eduard Berechet (CS Vulcan) care a ocupat (Locul IV, cu 25 puncte din 30 posibile) la dezlegări – „Băieți 9 ani”, la egalitate cu  ocupantul Locului III, dar departajați la timp.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.