Adrian David: „Consiliul judeţean nu renunţă la susţinerea sportului, ci propune o competiţie pentru obţinerea finanţării”

conferinta david consiliul judeteanPreședintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian David apreciază că informațiile vehiculate în presă, în ultimele zile, în mod special în mediul on-line, prin care se acreditează ideea că, pe viitor, Consiliul județean Hunedoara nu va mai aloca finanțări pentru activitatea sportivă, face parte din arsenalul dezinformărilor caracteristice unor oameni fără coloană vertebrală și fără respect pentru cei pe care se prefac că îi reprezintă! David dă asigurări că și în acest an, Consiliul Județean Hunedoara va continua să sprijine performanța în sport !

De altfel, în cadrul conferinţei de presă organizată astăzi la sediul din Deva al Consiliului Judeţean Hunedoara, una din temele abordate de preşedintele instituţiei, Adrian David, a vizat acest subiect. „Este total eronat! Consiliul Judeţean Hunedoara va finanţa şi pe mai departe sportul, dar într-o procedură nouă care se mulează perfect pe prevederile Legii 350 a finanţărilor nerambursabile. Practic, pentru că tot e vorba de sport, propunem o competiţie a proiectelor prin a cărei selecţie vom finanţa doar activităţile cu adevărat competitive. Ridicăm astfel în rang meritocraţia şi facem o corelaţie cât mai exactă între performanţele sportive şi nivelul susţinerii financiare pe care o acordăm”, a precizat Adrian David.

Sursa citată a precizat că toate informaţiile oficiale în acest sens sunt afişate deja pe site-ul Consiliului Judeţean Hunedoara, existând totodată întreaga dispobilitate pentru asanarea birocratică a procesului de depunere de proiecte care are loc până în data de 15 martie a.c., ora 16.00. Aceste informații se pot regăsi pe linkul următor: http://www.cjhunedoara.ro/…/anun…/anunt%20fonduri%202016.pdf

Potrivit președintelui Consiliului județean Hunedoara, sursa falselor informaţii din presa on-line ar fi putut pleca de la 3 proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi a şedinţei din această lună, proiecte care prevăd retragerea Consiliului Județean Hunedoara din parteneriatul cu mai multe asociaţii şi ONG-uri sportive. David a explicat că motivaţia acestor decizii ţine de acurateţea legalităţii, dat fiind faptul că legea finanţării sportului are numeroase lacune. „Am dorit să evităm situaţiile în care finanţările acordate de administraţiile locale unor cluburi sportive au eşuat la proba legalităţii, cu urmări dintre cele mai nefericite pentru toate părţile. Cadrul creat de Legea 350 este sută la sută legal pentru finanţarea sportului, cu efecte exclusiv pozitive pentru performanţa adevărată”, a precizat Adrian David.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.