Adrian David: ”Eu nu văd Valea Jiului fără industrie minieră”

davidDeși se declară convins de faptul că orice mesaj din partea unui politician în legătură cu situația din Valea Jiului este privit cu multă suspiciune și nicidecum cu interes, președintele Consiliului județean Hunedoara, liberalul Adrian David apreciază, într-o postare făcută pe pagina sa de facebook, că protestele de astăzi din subteranul mai multor exploatări miniere din Valea Jiului arată limpede că statul român a ignorat până acum soarta Văii Jiului.

”Afirm public că eu nu văd Valea Jiului fără industria minieră, ceea ce ar însemna trecerea în moarte clinică a unei comunități întregi”, avertizează Adrian David.

Acesta precizează totodată că această atitudine din partea minerilor este una legitimă. ”Consider că protestele din subteran arată limpede faptul că statul român a ignorat soarta Văii Jiului. Au fost interese economice care au gravitat în jurul acestei industrii, așa cum au fost și interese politice. Din această cauză am văzut cum s-a distrus mineritul, iar în condițiile actuale asistăm la apropierea unui sfârșit. Asta dacă nu se schimbă ceva în viziunea administratorilor resurselor naturale ale României. Cred și îmi place să cred că mineritul are un viitor în Valea Jiului, dar asta depinde de fiecare dintre noi, de modul în care vom înțelege să apărăm România și nu să o vindem sau să o jefuim, și mă refer acum la cei care au obligația de a face ca țara asta să prospere. Degeaba vom trimite minerii în subteran, chiar și în mine tehnologizate, dacă la suprafață banul public este ușor volatil în mâinile celor care îl administrează. Protestele minerilor vin să tragă un semnal de alarmă, pe care eu îl percep ca pe unul serios. Oamenii ăștia strigă că vor să muncească, să aibă unde, să poată pune pe masă pâine copiilor lor. Minerii vor să aibă cu ce să își plătească apa caldă și căldura, minerii vor să fie respectați. Știu că sună propagandistic, că pot fi acuzat de politicianism, dar oamenii aceia trebuie să fie ascultați. În același timp, mai cred cu tărie că e nevoie de echilibru, de o reașezare pe principii sănătoase a activității Complexului Energetic Hunedoara, astfel încât să devină rentabil. Nu este ușor, dar avem obligația să privim cu calm, cu obiectivitate și cu seriozitate dacă vrem să nu pierdem tot”, mai arată, în postarea sa, Adrian David.

 

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.