”Lecție deschisă” pentru operatorii de apă din România din partea Apa Serv, la Petroșani

14562254251091Apa Serv Valea Jiului găzduiește în aceste zile o sesiune de lucru a operatorilor din cadrul Comitetului Jiu-Olt al Asociației Române a Apelor. Reprezentanți ai unui număr de 21 de operatori de servicii publice de alimentare cu apă și canalizare din România sunt prezenți la această întâlnire. Tema principală  abordată în cadrul simpozioanelor și conferințelor derulate cu acest prilej vizează, în principal, schimbul de experiență în domeniul implementării de soluții informatice pentru diverse activități și servicii publice le acestor operatori.

La acest capitol, operatorul din Valea Jiului este apreciat pentru implementarea noului program electronic de încasare a facturilor și de  citire și transmitere a consumului. ”Am constatat că Apa Serv Valea Jiului a reușit să implementeze o soluție de plată a facturilor on-line. O soluție ”in house”, fără costuri prea mari, derulată de echipa de informaticieni ai Apa Serv.Acest lucru este remarcabil cu atât mai mult cu cât costurile pentru realizarea unei astfel de platforme electronice se ridică la zeci de mii de euro. Succesul echipei de la Apa Serv cred că  va da tonul pentru dezvoltarea sistemului și la alte companii de apă”, a declarat, Thomas Roth, secretar Comitetul Teritorial Olt-Jiu.

20160223_105954În altă ordine de idei, președintele Comitetului Olt-Jiu din cadrul Asociației Române a Apei (ARA), Mircea Niculescu, apreciază că în cadrul discuțiilor un element de bază l-a constituit și experiența acumulată de Apa Serv Valea Jiului în atragerea de bani europeni pentru investiții și derularea unor proiecte de succes care au adus societatea de apă și canalizare din Valea Jiului în situația de a fi nu doar singurul operator din România care a încheiat un program financiar european la termen și fără corecții financiare, ci și în situația de a avea un grad de acoperire de 98% a populației urbane în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, procent atins la nivelul țării noastre doar de municipiul Constanța. ”Cred că avem foarte multe de învățat de la colegii noștri din Valea Jiului, care s-au dovedit a fi exemplu de bune practici în atragerea finanțărilor pe acest domeniu și în finalizarea proiectelor de investiții, precum și primul operator din România pregătit deja pentru atragerea de fonduri în noul exercițiu financiar european”, a declarat Mircea Niculescu.

Acesta se declară cu atât mai mândru de performanțele colegilor din Valea Jiului cu cât este originar din această zonă a țării, locul său natal fiind municipiul Vulcan.

În calitate de gazdă a acstei întâlniri, directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram a declarat: ”Și noi avem de învățat din aceste schimburi de experiență dar, la rândul nostru, putem inspira și pe alții. Cu specialiștii Apa Serv Valea Jiului am implementat o serie de proiecte și vreau să vă spun că avem oameni foarte buni, foarte bine pregătiți, care au primit oferte considerabile din alte părți. Au ales să rămână și să lucreze pe bani mai puțini la Apa Serv. Munca în echipă a dus la ascensiunea companiei și ne dă posiblitatea să ne mândrim, pentru că suntem o companie pe profit. Mai sunt și critici, însă de la o firmă falimentară am reușit să fim un exemplu.”

În cadrul dezbaterilor pe probleme organizatorice ale Comitetului Jiu-Olt al Asociației Romne a Apelor, directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram a fost reconfirmat în funcția de vicepreședinte al acestei organizații a celor mai importanți operatori de apă din România.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.