Amnistie fiscală pentru majorări de întârziere la plata taxelor locale, aprobată la Petroșani

tiberiuiacobridziConsiliul local al municipiului Petroșani a dispus aprobarea proiectului de hotărâre inițiat de primaru Tiberiu Iacob Ridzi, în vederea acordării unor facilități la plata taxelor și impozitelor locale restante pentru cetățeniiacestei localități. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre adoptat în unanimitate de Consiliul local Petroșani, persoanele fizice și juridice care nu au achitat la termen obligațiile financiare privind plata taxetor și impozitelor locale aferente anului 2015, vor fi scutite de plata accesoriilor (penalități și majorări de întârziere) în cuantum de 73,3% din valoarea acestora.

Măsura vizează anularea în cotă de 73,3% a majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale restante la 30 septembrie 2015 inclusiv, precum și a majorărilor de întârziere aferente obligațiilor de plată principale cu termenul de plată până la 30 septembrie 2015 inclusiv, stinse până la acea dată.

Măsura urmează a fi aplicată atât persoanelor fizice, cât și persoanelor jurodice din municipul Petroșani. În acest sens, Consiliul local a aprobat și un Regulament în baza căruia sunt aplicate aceste facilități fiscale.

”Am decis să utilizăm și la Petroșani această facilitate care scutește contribuabilii de plata unor sume accesorii generate de întârzieri în plata impositului pentru anul 2015, pentru că noul ordonanța de urgență aprobată de Guvern pentru acordarea unor facilități fiscale similare permite și autorităților locale să facă uz de ea, cu acordul Consiliului local. Le mulțumesc consilierilor locali pentru că au înțeles necesitatea acestui demers care vine în sprijinul cetățenilor dar, în egală măsură, sprijină și mediul privat din orașul nostru”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.