Care sunt principalele direcții ale Planului Managerial al noului Rector al Universității din Petroșani

radu sorinPotrivit programului managerial propus de noul Rector al Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu,  care urmează să constituie baza contractului de management pe care-l va încheia acesta, după validarea sa prin ordin al ministrului Educației, cu Senatul academic, Universitatea din Petroșani trebuiă să-și întărească misiunea de formator de specialiști și generator și sintetizator de cunoștințe științifice, dar și să-și sporească rolul în viața comunității locale din Valea Jiului.

Programul este unul deschis spre noi dezvoltări, păstrându-şi însă arhitectura şi principiile. Este un program consistent şi serios, care va implementa un management strategic şi care nu epuizează dezvoltarea unor soluții viitoare de dezvoltare ale Universității. Programul nu îşi propune să fie unul populist şi să transmită mesaje ca fiecare să audă ce i-ar plăcea. Acesta este un program pragmatic, cu indicatori operaţionalizaţi care pot fi uşor monitorizaţi, care combină experienţa mea internaţională cu experienţa din sistemul naţional de învăţământ. Există în lume mai multe modele de succes privind conducerea unei universităţi. Acest program reprezintă o alegere din perspectiva mea, perspectivă despre care eu cred că se potriveşte cel mai bine Universității Petroșenene. El urmăreşte să continue ce a fost bine dezvoltat în această universitate şi să dezvolte lucrurile care (din diverse motive), au funcţionat mai puţin bine. Este, aşadar, un program de dezvoltare cumulativă şi inovativă în acelaşi timp. De asemenea, programul de faţă reprezintă opţiunile manageriale cristalizate în urma discuţiilor avute cu cadre didactice cu experienţă universitară relevantă, a cadrelor didactice tinere și a studenților, precum şi a documentării din materialele pe această temă avute la dispoziţie şi desigur filtrate prin experienţa proprie dobândită în ultimii 25 ani de exercitare a unor funcţii de conducere în Universitatea din Petroșani”, precizează Radu Sorin, Rectorul Universității din Petroșani.

Puteți descărca, integral, conținutul Planului managerial propus de prof.univ.dr.ing. Sorin Radu, accesând linkul de mai jos:

http://www.upet.ro/alegeri/2015-2016/rector/radu/PROGRAM%20MANAGERIAL.RECTOR.pdf