Consiliul Consultativ al Tinerilor propune un schimb de experiență între liceenii din Petroșani

cct petrosaniPentru ca unitățile de învățământ liceal din municipiul Petroșani să se poată debarasa de anumite ”etichete” trasate în necunoștință de cauză, iar tinerii să aibă șansa de a vedea cu ochii lor cum decurge o zi din viața colegilor lor de la celelalte Colegii din Petroșani, reprezentanții liceenilor în Consiliul Consultativ al Tinerilor din municipiul Petroşani au decis astăzi să pună la punct un inedit program de schimburi de experiență. Astfel, elevii vor avea posibilitatea de a vedea cum se desfăşoară cursurile la toate liceele din localitate.

Proiectul a fost inițiat de Loredana Lupulescu, consilier în cadrul Consililui Consultativ al Tinerilor din municipiul Petroșani, elevă a Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida”. “Toată lumea percepe că liceul nostru este slab şi atunci m-am gândit să facem un schimb de experienţă pentru ca și colegii de la alte licee să vadă că lucrurile nu stau chiar așa”,  a spus Loredana Lupulescu,într-o conferință de presă derulată astăzi la Primăria din Petroșani.

Potrivit acestei inițiative, în luna mai, timp de 3 zile, fiecare licean din componența Consiliului Consultativ al Tinerilor va frecventa cursurile celorlalte unităţi de învăţământ, urmând ca impresiile culese în cadrul acestei experiențe să fie împărtășite, mai apoi, colegilor de la unitatea în care aceștia învață.

“Cred că este o iniţiativă foarte bună, am fost de acord cu ea şi în şedinţa de Consiliu a tinerilor ea s-a şi materializat. În acest fel, tinerii vor putea sesiza care sunt diferențele dar și care sunt pnctele comune ale activităților educaționale și extracurriculare pe care tinerii le fac în liceeele din municipiul nostry. După cum știți, profilele de la licee sunt diferite, iar cei care sunt axaţi pe partea umană vor avea ocazia să meargă să cunoască ceea ce se întâmplă într-un liceu cu profil real sau la școlile de meserii şi invers. Cred că este un experiment din care tinerii vor trage foarte multe învățăminte și care le va schimba percepția despre colegi și despre activitatea din celelalte Colegii de la Petroșani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

În cadrul şedinţei CCT de astăzi, tinerii şi-au ales un nou preşedinte de şedinţă, pentru dezbaterile din următoaele două luni.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.