Primăria Vulcan va acorda tichete educaționale pentru copiii care se înscriu la grădiniță

gradinitaUrmare intrării în vigoare a Legii nr.248/2015 privind stimularea  participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familiile defavorizate, Primăria municipiului Vulcan instituie stimulentul educațional, sub formă de tichete sociale în valoare de 50 lei lunar.

Stimulentele educaţionale se vor acorda copiilor din familii defavorizate în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:

– vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;

– vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale metodologiei de înscriere în învăţământul primar;

– venitul lunar pe membru de familie este de până la 284 lei (de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare) .

”Acordarea stimulentelor educaţionale este condiţionată de frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare ale stimulentului educaţional prevăzut de prezenta lege”, precizează Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Pentru anul școlar 2015-2016 cererile, însoțite de documentele justificative, se pot depune până la data de 30 aprilie 2016 la sediul Primariei Municipiului Vulcan – Serviciul Public de Asistență Socială. Cererile depuse după această dată nu se mai iau în considerare. Pentru solicitarea dreptului reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului va depune o nouă cerere pentru anul școlar următor, cu încadrare în termenele reglementate.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.