Sportivi și dascăli hunedoreni de excepție au devenit ”ambasadori” și ”consilieri de onoare” ai județului Hunedoara

cj3Consiliul județean Hunedoara a validat propunerea președintelui CJ Hunedoara, Adrian Nicolae David, prin care mai mulți sportivi de excepție ai județului Hunedoara au primit o diplomă și un premiu de excelență din partea forului legislativ hunedorean.

”Ţinând cont de meritele deosebite în activitatea desfăşurată în plan sportiv, prin acest proiect de hotărâre am decis acordarea unor diplome de ”EXCELENŢĂ” sportivilor Cosmin-Petre Gîrleanu, Andreea-Eugenia Munteanu, Dorin Marian Broţei, Mihai-Alin Popa, Ana-Maria Tănasie, Patricia-Maria Vizitiu, doamnei profesor-antrenor Mădălina-Ionela Susan şi domnului profesor Dan-Ştefan Marinescu, precum şi a unui premiu fiecăruia în cuantum de 1000 lei”, a precizat Adrian Nicolae David, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Cosmin-Petre Gîrleanu este component al Clubului Sportiv Şcolar Hunedoara, născut la 03.06.1999 în Hunedoara, elev la Colegiul Tehnic Matei Corvin Hunedoara în clasa a X-a. Este campion mondial la box juniori, titlu câştigat în septembrie 2015, la Sankt Petersburg, Rusia. În cursul carierei sale a mai obţinut următoarele titluri:

 • Locul I Campionatul National de Cadeţi – octombrie 2012, Rm. Vâlcea;
 • Locul I Cupa României Cadeţi – mai 2013, Tg. Jiu;
 • Locul I Campionatul Naţional de Cadeţi – nov. 2013, Craiova;
 • Locul III Campionatul European Şcolar – iulie 2013, Dublin, Irlanda;
 • Locul I Campionatul Naţional de juniori – 2014, 2015;
 • Locul II Campionatul European de juniori – mai 2015, Lviv, Ucraina;

 Andreea-Eugenia Munteanu s-a născut în Mun. Tg. Jiu, Judeţul Gorj, la data de 29.05.1998. Este elevă în clasa a XI-a şi gimnastă senioară, componentă a Lotului Naţional Olimpic al României, în prezent fiind în pregătire în cadrul Centrului din Deva sub coordonarea domnului profesor Nicolae Forminte. În anul 2015 a obţinut medalia de aur la bârnă şi medalia de argint la sol la Cupa Mondială de la Cotbus, Germania, dar cel mai valoros titlu pentru ea şi gimnastica feminină românească este cel de campioană europeană la bârnă, la Montpellier, Franţa.

Dorin Marian Broţei s-a născut în 28.09.1997 în Sat Băniţa (Com. Băniţa), Jud. Hunedoara, este elev în clasa a XII-a, component al Lotului Naţional de Seniori Gimnastică Aerobică.

În anul 2015 a obţinut următoarele rezultate în competiţiile oficiale:

 • Open Cup, Zlin, Cehia – locul I la individual masculine şi locul I în proba de trio;
 • Slovak Aerobic Open, Surany, Slovacia – locul I la individual masculine şi locul I în proba de trio;
 • Campionatul European de la Elvas, Portugalia – titlul de vicecampion European de seniori în proba de Aero Dance.

 

Mihai-Alin Popa s-a născut la data de 30.03.2000 în Mun. Deva, Jud. Hunedoara, şi este elev în clasa a IX-a, component al Lotului Naţional de Seniori Gimnastică Aerobică. În anul 2015 a obţinut următoarele rezultate oficiale:

 • Hungaryan Open, Budapesta – locul I proba perechi şi locul III individual masculin;
 • România, Campion naţional proba perechi şi vicecampion naţional individual;
 • Campionatul European de la Elvas, Portugalia – medalie de aur proba perechi şi medalie de argint cu echipa României.

 Mădălina-Ionela Susan este profesor-antrenor, gradul I didactic, fostă sportivă la gimnastică artistică şi gimnastică aerobică (campioană mondială). Membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică, a contribuit la creşterea prestigiului gimnasticii aerobice din România pe plan European şi mondial. A promovat de-a lungul anilor mai mulţi sportivi în Loturile Naţionale de Seniori şi Juniori, obţinând zeci de medalii naţionale şi internaţionale. Doar în anul 2015, a obţinut ca antrenor 15 medalii naţionale şi 15 medalii internaţionale, cele mai importante fiind cele obţinute cu prilejul Campionatului European de la Elvas, Portugalia – 1 aur şi 5 argint.

Ana-Maria Tănasie s-a născut la data de 06.04.1995 în Mun. Hunedoara, Jud. Hunedoara. A început drumul spre performanţă în anul 2008 la Clubul Sportiv Şcolar din Hunedoara, sub comanda antrenorilor Paraschiva Balici şi Ioan Feier. În anul 2010 a ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, de unde a făcut pasul spre senioare. În 2012 a debutat în Liga Naţională la Clubul H.C. Zalău, ajungând apoi la H.C.M. Baia Mare. În luna decembrie 2015, a fost componentă a Echipei Naţionale de Handbal Feminin a României şi a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal Feminin (Senioare) ce a avut loc în Danemarca.

Patricia-Maria Vizitiu s-a născut la data de 15 octombrie 1988 în Mun. Petroşani, Jud. Hunedoara. A început să practice handbalul în anul 2000, jucând pentru formaţia Club Sportiv Şcolar Petroşani. Ulterior, handbalista a obţinut un contract la CS Rulmentul Urban Braşov, echipă alături de care avea să se afirme în fazele superioare ale unor competiţii europene. La începutul anului 2009 handbalista a semnat un contract cu CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, alături de care a ajuns până în finala Ligii Campionilor EHF. Patricia-Maria Vizitiu a devenit una din cele mai prolifice marcatoare ale echipei, figurând şi în ierarhia totală a golgheterelor. România şi-a încheiat parcursul la Campionatul Mondial de handbal feminin, ediţia 2015, cu o medalie de bronz. Patricia-Maria Vizitiu, crescută şi formată la CSŞ Petroşani de antrenoarea Edith Mileti, a avut un aport decisiv la câştigarea acestei medalii.

Dan-Ştefan Marinescu este profesor de matematică, în prezent Director al Colegiului Naţional ”Iancu de Hunedoara” din Hunedoara.

S-a născut la 17 martie 1958, în comuna Bocşa (sat Câmpia), judeţul Sălaj. A absolvit în anul 1981 Facultatea de Matematică a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a obţinut şi titlul de Doctor în Matematică în anul 2003. A fost cadru didactic asociat al Universităţii ”Vasile Goldiş” din Arad în perioada 2003-2013. Este cadru didactic al Universităţii ”Alma Mater” din Sibiu din 2008 până în prezent. A obţinut următoarele distincţii: Ordinul ”Meritul pentru învăţământ” în rang de ofiţer şi distincţia ”Gheorghe Lazăr” – clasa I. Lucrări publicate:

 • Matematica de excelenţă, editura Paralela 45, 2014;
 • 10 ani de Olimpiade Balcanice ale juniorilor, editura Paralela 45, 2007;
 • Probleme pregătitoare pentru Olimpiadele şcolare, Grup Editorial Art, 2006;
 • Performanţă în matematică, editura Corvin Deva, 2005.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.