Consiliul județean Hunedoara participă la organizarea ”Zilei Veteranilor de Război”

cj4Asociația Veteranilor de Război filiala județului Hunedoara își propune să marcheze într-un mod aparte sărbătoarea „Zilei Veteranului de Război”, marcată în România la  29 aprilie.

Potrivit reprezentanților Asociației Veteranilor de Război din județul Hunedoara, prin Decretul Regal din anul 1902, participanţii la Războiul de Independenţă (1877-1878) au fost declaraţi veterani, asigurându-li-se, pe lângă acest binemeritat şi onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi înlesniri pe măsura curajului şi a sacrificiilor probate pe câmpul de luptă. După Primul Război Mondial, prin diferite legi s-a instituit titlul de veteran de război, participanţilor la campanii şi urmaşilor lor fiindu-le acordate diferite drepturi şi avantaje reparatorii.

Consiliul județean Hunedoara a decis să sprijine organizarea Zilei Veteranului de Război în județul Hunedoara, asociindu-se în acest scop cu Filiala Hunedoara a Asociației Veteranilor de Război din Romnia și alocând suma de 80.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare.

”Prin această asociere, Consiliul Județean Hunedoara dorește să contribuie la recunoașterea veteranilor de război din județul Hunedoara și a contribuției acestora la luptele duse pentru apărarea independenței și suveranității patriei. Avem această datorie morală față de venerabilii noștri veterani”, a declarat Adrian Nicolae David, președintele Consiliului județean Hunedoara.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.