Salvamontiștii hunedoreni se numără printre primii din țară care au fost acreditați

Salvamont-HunedoaraPotrivit unui comunicat de presă al Consiliului Național al Serviciilor Publice Salvamont din România, în perioada 26-28 februarie a avut loc prima etapă de evaluare a Serviciilor publice județene/locale SALVAMONT în vederea acreditării ca structuri de salvare și certificarea capacității operative de intervenție a echipelor de salvare montană ale echipelor de salvatori din cadrul acestora. ”Activitatea a urmărit modul de organizare a structurilor salvamont județene și locale, resursele umane, materiale și financiare necesare desfășurării în condiții bune a activității de salvare montană precum și a asigurării condițiilor necesare interconectării din punct de vedere funcțional ale echipelor salvamont cu echipajele de sprijin ale ISU, SMURD, Ambulanță și Inspectoratului General al Aviației din România”, spune prof. sabin Cornoiu, președintele CNSPSR.

Din cele 34 de structuri județene și locale salvamont din România în această primă etapă au întrunit condițiile de acreditate 10 servicii publice salvamont din județele: Arad, Bihor, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mureș, Neamț, Prahova și Sibiu , servicii care, în urma unei verificări finale realizate în teren de către o comisie formată din reprezentanții Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din Romania — ANSMR, a Consiliului Serviciilor Publice SALVAMONT din Romania — CSPSR și a Departamentului pentru Situații de Urgență — DSU, vor primi acreditarea ca structuri de salvare certificate din punct de vedere al organizării corespunzătoare și al capacității operative de intervenție pentru o perioadă de cinci ani.

„Judeţul Hunedoara a obţinut acreditarea Serviciului Judeţean Salvamont şi certificarea capacităţii operative de intervenţie a celor patru formatii de salvare montană, confirmând încă o dată seriozitatea cu care Consiliul Judeţean Hunedoara tratează la nivelul judeţului nostru activitatea de salvare montană” – spune şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.