Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Din rețetele bunicii Nuța / Prăjitura ”Ionuț”

Home Educație Din rețetele bunicii Nuța / Prăjitura ”Ionuț”

bunicaDe când oamenii au descoperit grânele şi mierea de albine, “dulcele” a luat diverse înfăţişări la mesele şi ospeţele acestora. Dacă la începuturi se mulţumeau cu turte din făină de grâu, miere şi ceva nuci sau fructe, după apariţia aluaturilor fragede şi a blaturilor, deserturile au cunoscut o adevărată revoluţie.

Acest lucru s-a făcut simţit nu numai în ceea ce priveşte gustul ci şi forma. Atât bucătarii, patiserii vestiţi cât şi gospodinele au început să combine diverse ingrediente, iar dacă rezultatul obţinut a fost pe măsura aşteptărilor, “dulcele” a fost botezat cu numele creatorului său.

Şi astfel în cărţile de bucate au apărut o serie de deserturi numite Adriana, Tatiana, Geta, Savarina (de la ducele Savarinne), Regina Maria, Petre Roman sau…Ionuţ.

Prăjitura Ionuţ este simplă, uşor de preparat, fără a cere mare îndemânare în bucătărie, dar, contrar aşteptărilor, rezultaul este spectaculos. Pentru început se prepară un blat. Cinci gălbenuşuri se freacă spumos cu cinci linguri zahăr, cinci linguri făină, trei linguri cacao, un plic praf de copt şi spuma de la cinci albuşuri. Se iau mai apoi alte cinci albuşuri, se bat spumă cu 150 grame zahăr, se adaugă 150 grame unt, 150 grame nucă de cocos şi o lingură de făină. Amestecul se toarnă uşor peste primul blat şi se introduce la cuptor. Gălbenuşurile rămase se bat pe aburi cu 150 grame zahăr pudră şi 2 linguri cafea ness timp de cinci minute. Separat se prepară un pep din 200 ml lapte, 100 grame zahăr şi 3 linguri făină. Pepul rece se amestecă cu crema de ou rece şi ea, şi cu 200 grame unt. Se întinde peste blat un strat generos de cremă, iar deasupra se rade ciocolată din belşug.

Poftă bună vă dorește cu drag… BUNICA.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.