Din rețetele bunicii Nuța / Prăjitura ”Ionuț”

Home Educație Din rețetele bunicii Nuța / Prăjitura ”Ionuț”

bunicaDe când oamenii au descoperit grânele şi mierea de albine, “dulcele” a luat diverse înfăţişări la mesele şi ospeţele acestora. Dacă la începuturi se mulţumeau cu turte din făină de grâu, miere şi ceva nuci sau fructe, după apariţia aluaturilor fragede şi a blaturilor, deserturile au cunoscut o adevărată revoluţie.

Acest lucru s-a făcut simţit nu numai în ceea ce priveşte gustul ci şi forma. Atât bucătarii, patiserii vestiţi cât şi gospodinele au început să combine diverse ingrediente, iar dacă rezultatul obţinut a fost pe măsura aşteptărilor, “dulcele” a fost botezat cu numele creatorului său.

Şi astfel în cărţile de bucate au apărut o serie de deserturi numite Adriana, Tatiana, Geta, Savarina (de la ducele Savarinne), Regina Maria, Petre Roman sau…Ionuţ.

Prăjitura Ionuţ este simplă, uşor de preparat, fără a cere mare îndemânare în bucătărie, dar, contrar aşteptărilor, rezultaul este spectaculos. Pentru început se prepară un blat. Cinci gălbenuşuri se freacă spumos cu cinci linguri zahăr, cinci linguri făină, trei linguri cacao, un plic praf de copt şi spuma de la cinci albuşuri. Se iau mai apoi alte cinci albuşuri, se bat spumă cu 150 grame zahăr, se adaugă 150 grame unt, 150 grame nucă de cocos şi o lingură de făină. Amestecul se toarnă uşor peste primul blat şi se introduce la cuptor. Gălbenuşurile rămase se bat pe aburi cu 150 grame zahăr pudră şi 2 linguri cafea ness timp de cinci minute. Separat se prepară un pep din 200 ml lapte, 100 grame zahăr şi 3 linguri făină. Pepul rece se amestecă cu crema de ou rece şi ea, şi cu 200 grame unt. Se întinde peste blat un strat generos de cremă, iar deasupra se rade ciocolată din belşug.

Poftă bună vă dorește cu drag… BUNICA.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.