Peste 300 de salariați TESA din CEH au intrat în concediu de așteptare

foto coloaj cehAproximativ 300 de angajați TESA de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) au plecat, de vineri, în ‘concediu de așteptare’ pentru o perioadă de 10 zile, interval de timp în care vor fi plătiți cu 75 % din salariu.

La finalul perioadei de concediu de așteptare, salariații TESA vor reveni la serviciu, dar alți 300 de colegi de-ai lor vor fi nevoiți să plece, tot pentru 10 zile, în această formă de șomaj tehnic.

Vicepreședintele Sindicatului ‘Muntele’, Cristian Iștoc, a declarat, pentru AGERPRES, că măsura a fost luată de administratorul special al complexului. El a precizat însă că de reducerea de 25% nu sunt afectați directorul general și echipa sa de conducere, deoarece în cazul acestora s-a stabilit ca salariile să fie reduse cu 15% pentru toată luna.

”Chiar dacă s-a spus că în cazul șefilor reducerea este de 15%, în termeni reali ea este cuprinsă între 8% și 15%, în funcție de grila de salarizare, pentru o lună. În cazul salariaților, venitul lunar scade cu 22-23%. Până la urmă sunt vizați toți cei mulți”, a arătat liderul sindical.

Temerea sindicaliștilor este că administrația ar putea extinde și la personalul direct productiv procedura prin care trimite oamenii în șomaj tehnic, însă responsabilii de la Ministerul Energiei dau asigurări că acest lucru nu se va întâmpla și că se vor întreprinde toate demersurile necesare pentru menținerea CEH pe linie de plutire, compania fiind considerată un operator  important pentru Sistemul Energetic Național.

sursa foto: Avântul liber.ro

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.