Reabilitarea termică a Spitalului din Vulcan se va face prin Fondul Națiunilor Unite

ile gheorghe primarSuccesul obținut de autoritățile locale din municipiul Vulcan în materializarea unor proiecte inițiate de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) din România, prin Fondul Global de Mediu, succes certificat de obținerea Premiului I la nivel de țară în ceea ce privește investițiile realizate prin PNUD, au deschis oportunitatea unor noi finanțări din partea Națiunilor Unite pentru proiectele administrației locale de la Vulcan, în ceea ce privește „Îmbunătăţirea eficienţei energetice la gospodăriile şi comunităţile cu venituri reduse din România”.

Un nou proiect de acest fel, accesat de specialiștii Primăriei din Vulcan, este cel prin care Spitalul Municipal Vulcan va beneficia de lucrări de reabilitare termică. Invstiția va beneficia de o subvenție de 70% din costul total al lucrărilor din partea Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) România, diferența de 30 de rocente urmând să revină bebeficiarului.

Pentru că în bugetul local al municipiului Vulcan nu au fost cuprinse aceste cheltuieli, Consiliul local a decis să aprobe, în ședința extraordinară din această săptămână,  încheierea unui acord de parteneriat cu Spitalul Municipal Vulcan, care va suporta din bugetul propriu cota de cofinanțare a acestui proiect.

”Lucrările de reabilitare termică și estetică a clădirii Spitalului erau în atenția noastră iar proiectul câștigat pe finanțarea celor de la Națiunile Unite este binevenit în această direcție. Din păcate, în acest moment, Primăria Vulcan nu dispune de fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor privind manopera (minim 30 %). Mă bucur că cei din conducerea Spitalului municipal Vulcan şi-au manifestat disponibilitatea de a suporta din bugetul propriu aceste cheltuieli pentru care am solicitat Consiliului local să-și dea acordul, potrivit legii, astfel încât să putem beneficia de fondurile puse la dispoziție de cei de la Națiunile Unite și sî finalizăm, mult mai repede, lucrările de reabilutare termică de la Spital”, arată Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.