Senatorul Vochițoiu vrea să afle ce se întâmplă cu rambursarea plăților pentru proiectele POSDRU din Regiunea Vest

vochitoiu foto nouCu toate că numeroase programe cu finanțare europeană nerambursabiă pentru care au aplicat sute de firme românești au fost încheiate cu succes pe ciclul financiar european 2014-2015,  o serie de plăți în contul acestora continuă să se lase așteptate, fapt care provoacă serioase prejudicii firmelor prin care se derulează proecte europene, în special pe programul POSDRU, unele dintre aceste firme având în prezent o serie de probleme administrative și financiare serioase ca urmare a acestui fapt.

Pentru a afla care este punctul de vedere al Guvernului, în condițiile în care la nivel declarativ, absorția fondurilor europene constituie o prioritate fundamentală pentru progresul României, senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu a adresat astăzi o întrebare ministrului Fondurilor Europene, Aura Carmen Răducu pe această temă.

”Vă informez, simată doamnă ministru că, în ciclul financiar european precedent, s-au constatat și în regiunea Vest întârzieri neîntemeiate de plăți, termene depășite de răspuns, lipsă de transparență, decizii având caracter arbitrar și incoerență în măsurile adoptate. Ne este semnalat că numeroase programe au fost încheiate cu succes pe ciclul 2014-2015, însă o serie de plăți continuă să se lase așteptate. Sunt încredințat că această situație nu vă este străină, astfel de aspecte fiind semnalate și cu prilejul prezenței dvs. în fața Parlamentului, de aceea vă solicit să ne prezentați o situație a întârzierilor de plăți efectuate prin P.O.S.D.R.U. în regiunea Vest, cât și măsurile concrete pe care le aveți în vedere pentru a întări eficiența desfășurării acestor programe. În acest sens vă solicităm instituirea unui grafic din care să reiasă clar, în condiții de transparență, situația plăților către beneficiari și ordinea în care acestea se efectuează”, arată în demersul său parlamentar, Haralambie Vochițoiu.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.