Ambulatoriul Centrului de Sănătate de la Petrila a fost inaugurat oficial

spitalpetrila3După ce, în urmă cu câțiva ani, Petrila a fost pusă în fața situației de a rămâne fără Spital, eforturile conjugate ale primarului Ilie Păducel, ale Consiliului local Petrila, susținute de fostului deputat Monica Iacob Ridzi, de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și de directorul Spitalului de Urgență din Petroșani, dr. Alin Vasilescu au făcut posibil ca activitatea de asistență medicală din orașul Petrila să renască sub noi auspicii.

Astăzi, în această direcție, a mai fost făcut un pas important înainte, prin deschiderea oficială a Ambulatoriului de specialitate de la Centrul de Sănătate Multifuncțional din Petrila al Spitalului de Urgență Petroșani. Modernizat și dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, grație implementării cu succes a unui proiect european câștigat de autoritățile locale din orașul Petrila, noul Ambulatoriu urmează să asigure servicii medicale de cea mai bună calitate în cadrul celor 11 cabinete medicale de specialitate care vor funcționa în această nouă structură medicală a SUP.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți, alături de primarul orașului Petrila, Ilie Păducel (în calitate de gazdă), o serie de oficialități publice locale și județene, dintre care amintim: președntele Consiliului județean Hunedoara, Adrian Nicolae David; primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi; deputatul Bogdan Țâmpău (președintele PNL Hunedoara); Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgență din Petroșani, viceprimarul orașului Petrila, Vasilică Jurca, numeroși consilieri locali și cetățeni ai orașului Petrila.

spitalpetrila1”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care, într-un fel sau altul, ne-au sprijinit pentru ca evenimentul de astăzi să poată avea loc, iar orașul Petrila să poată beneficia de un Centru Medical de înaltă calitate pentru cetățenii orașului nostru. Desigur, îmi doresc ca locuitorii Petrilei să aibă parte de sănătate și să nu aibă nevoie de servicii medicale. Dar în același timp, consider că investițiile în sănătate pe care le-am realizat cu sprijinul unor oameni dragi care ne-au sprijnit, sunt de bun augur pentru cetățenii orașului nostru care au nevoie de servicii medicale. În acest sens, vreau să mulțumesc echipei din Primăria Petrila care a scris acest nou proiect european de succes, dar și domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi și soției sale, doamna Monica, pentru spiritul lor de solidaritate și pentru că ne-au sprijinit în demersurile de redeschidere a Centrului Medical Petrila sub tutela Spitalului de Urgență din Petroșani. Vreau să le mulțumesc colegilor care au susțint acest proiect, pe care l-am avizat, încă în anul 2011, împreună cu viceprimarul Petrilei de la vremea respectivă, dl. Constantin Ramașcanu, așa cum vreau să le mulțumesc cetățenilor care au insistat să facem demersuri pentru realizarea acestui proiect”, a spus primarul Ilie Păducel.

Pentru realizarea acestei investiții, autoritățile locale din orașul Petrila au avut la dispoziție peste 6,6 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, dar și alți peste 1 milion de lei din contribuția Guvernului și a autorității publice locale. Cu acești bani a fost reabilitată clădirea vechii Policlinici din Petrila, au fost amenajate 11 cabinete medicale dotate corespunzător cu mobilier și aparatură medicală de ultimă generație. Acestea vor fi deservite de medici specialiști, angajați în cadrul concursului organizat de Spitalului de Urgență din Petroșani dar și de medici de la unitatea medicală din Petroșani.

La Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Petrila vor funcționa, astfel, cabinete pentru consultații și tratamente în următoarele domenii: Cardiologie, Medicină internă, Neurologie, Psihiatrie, Obstetrică ginecologie, Ortopedie-tramatologie, Chirurgie generală, Recuperare, Medicină fizică și balneologie, Pediatrie și Radiologie. Unitatea dispune de asemenea de un modern laborator de analize medicale, dar și de un număr de 10 paturi pentru internări de zi în vederea efectuării de consultații și analize medicale pentru pacienți.

DESCIDERE OFICIALĂ AMBULATORIU MEDICAL PETRILA / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.

 

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.