Educație în condiții de siguranță și confort la Petroșani

tibi6Asigurarea confortului termic în grădinițe și școli este una dintre principalele direcții spre care se îndreaptă sectorul investițiilor publice din anul 2016 la Petroșani. De altfel, de câteva săptămâni bune, la Petroșani a demarat un amplu program de reabilitare termică a grădinițelor, după ce Primăria Petroșani a reușit să încheie, în acest scop, un parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi  a fost, vineri, în teren pentru a verifica modul în care se derulează lucrările de izolare termică la grădinițele din cartierul Aeroport ( PN2, PPN2) dar și la cea din cartierul Dimitrov. ”Sunt mulțumit că am ajuns la aproximativ 70% din totalul lucrărilor programate în cadrul acestui proiect pe care-l realizăm în parteneriatul dintre administrația publică locală și Națiunile Unite prin programul UNDP”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

În cadrul acestui partenriat care vizează creșterea eficienței energetice a grădinițelor menționate, finanțarea se împarte astfel:
– Comunitatea Petroșaniului, prin Consiliul Local, asigură costurile pentru manoperă și reabilitarea acoperișurilor;
– Națiunile Unite asigură materialele necesare pentru toate lucrările prevăzute în proiect.

”Este de menționat faptul că materialul folosit la izolarea termică a clădirilor este de tip ignifug, un material cu foarte bune proprietăți de izolator termic, adică exact ceea ce aveam nevoie pentru a asigura căldura necesară copilașilor de la grădinițe”, mai spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În același scop, primarul Petroșaniului ne-a dezvăluit au fost deja realizate și lucrările necesare pentru introducerea gazului metan, într-un proiect cu finanțare locală care a cuprins toate cele 4 grădinițe din Petroșani.

Lucrările de izolare termică vor continua în 2016 și la alte obiective din sistemul de învățământ, în cadrul aceluiași program oferit de Națiunile Unite. Este vorba despre Școala Gimnazială nr.7 ( Carmen Sylva), Școala Gimnazială nr.4 ( Avram Stanca), clădirea nouă a Școlii I.G.Duca și Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva.

Reabilitare grădinițe Petroșani / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.