Întâlnire a Comisiei de Dialog Social la Deva pe tema CEH

vasilescu prefectAstăzi a avut loc la Deva o ședință a Comisiei de Dialog Social de la nivelul județului Hunedoara. Aceasta a fost convocată de prefectul județului Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, în urma solicitării Blocului Național Sindical. Tema supusă dezbaterii a fost analizarea aspectelor referitoare la activitatea Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Hunedoara, au fost prezenți reprezentanții sindicatelor din Complexul Energetic Hunedoara afiliate la Blocul Național Sindical, administratorul judiciar, administratorul special, directorul general al CEH, directorii termocentralelor Mintia și Paroșeni, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Dorin Oliviu Gligor, prefectul Sorin Adrian Vasilescu și subprefectul Fabius Tiberiu Kiszely. Ministerul Energiei a fost reprezentat de doamna Diana Moldovan, director de cabinet al  secretarului de stat pe probleme de minerit.

”În cadrul discuțiilor, sindicatele au făcut propuneri privind întocmirea unui plan viabil de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara, astfel încât să se evite intrarea în faliment a agentului economic. S-a propus, de asemenea, să se aibă în vedere un sistem de măsuri de protecție socială pentru salariații care vor ieși din sistem înainte de vârsta de pensionare”, precizează Sorin Vasilescu, prefectul județului Hunedoara.

S-a stabilit de asemenea ca în cursul zilei de luni, 14.03.2016, prefectul Sorin Adrian Vasilescu să prezinte conducerii Ministerului Energiei concluziile ședinței Comisiei de Dialog Social, iar miercuri o delegație a sindicatelor prezente la ședința de azi să se deplaseze la București pentru continuarea dialogului la nivel ministerial.

Prefectul, Sorin Adrian Vasilescu, i-a asigurat pe cei prezenți că va face toate demersurile pentru ca lista de revendicări și propuneri să ajungă pe masa celor în drept să le soluționeze și și-a manifestat susținerea în vederea soluționării în sens pozitiv a acestor solicitări.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.