Senatorul Vochițoiu invită autoritățile locale hunedorene să-i susțină demersurile privind realizarea de înfrățiri cu localități din Republica Moldova

vochitoiuSenatorul Haralambie Vochițoiu, liderul grupului UNPR din Senatul României și Secretar al  Comisiei pentru Afaceri Europene, va participa în data de 10 aprilie a.c., la prima ediție a  Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova organizată în incinta Palatului Parlamentului la inițiativa GrupuluiParlamentar Prietenii Unirii, Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012 și Institutul Pentru Cultură și Drepturi Europene.Această reuniune urmărește să aducă împreună aleșii de la fiecare nivel al administrației publice locale, în vederea dezvoltării relațiilor de colaborare și a acordurilor de înfrățire.

Reuniunea va urmări intensificarea relațiilor economice și culturale dintre comunitățile locale din Republica Moldova și România, familiarizarea participanților cu legislația și normele interne și europene din domeniu, precum și crearea unei platforme prin care autoritățile locale să își exprime viziunea privind viitorul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului.

”Actiunea 2012 va sprijini primarii în toate demersurile pentru a realiza înfrățiri cu localități din Republica Moldova. Aceștia pot astfel să contribuie la apropierea celor două state, creând beneficii și proiecte utile pentru comunitatea lor.Menționăm că până în prezent sunt înregistrate peste 400 de confirmări din partea primarilor de peste Prut, însă numărul celor din România este mult mai mic”, precizează senatorul Vochițoiu.

Haralambie Vochițoiu adresează primarilor localităților hunedorene și conducerii Consiliului Județean Hunedoara invitația și recomandarea de a participa la această importantă conferință, care va conduce la accelerarea efectivă a înfrățirii între localitățile din România și Republica Moldova.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.