Victor Grigorescu: ”O mină nu se închide când vrea unul sau altul !”

grigorescu energieMinistrul Energiei, Victor Grigorescu dă asigurări din nou, într-o postare făcută pe pagina sa de facebook, că nu are în intenție, sub nici o formă închiderea sectorului minier din România, dar n același timp arată că acțiunile prointegritate în ceea ce privește conducerea companiilor de stat din domeniul energetic nu se vor opri, în ciuda atacurilor publice și a presiunilor la care este supusă conducerea Ministerului Energiei.

”Când vine vorba despre sectorul minier din România, aud mereu aceeași mantră: ”Cineva (nu e clar cine) vrea să deființeze mineritul, să închidă minele și să lase oamenii pe drumuri”. E greu să răspunzi oamenilor supărați, care au lucrat în întreprinderi împinse către dezastru financiar, că deși nu e vina lor, ei sunt cei care plătesc mereu prețul nepriceperii și a relelor intenții. Dar e ușor să răspunzi celor care aruncă dezinformări pe toate drumurile, de la înălțimea unui pretins profesionalism. Unde ați fost până acum domnilor? De ce nu există nici o politică limpede pe care statul să și-o asume atunci când vine vorba de minerit?”, spune Victor Grigorescu,

Ministrul Energiei precizează că a luat decizia de a înființa un Comitet de Coordonare pentru Activitatea Minieră, cu scopul de a analiza starea actuală a sectorului resurselor energetice minerale – cărbune și uraniu. ”O mină nu se închide când vrea unul sau altul, iar destinul unui sector vital pentru siguranța energetică nu se decide prin emisiunui de televiziune. E timpul unor concluzii clare, trase de specialiști care își pot dovedi profesionalismul și care sunt capabili să își asume răspunderea pentru decizii. Transparența nu presupune timp petrecut in spatiul public, ci mai ales să iei decizii și să le fundamentezi just”, explică Grigorescu.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.