Comunitatea maghiară din județul Hunedoara comemorează revoluționarii pașoptiști

udmrlupeni3În județul Hunedoara, manifestările dedicate Revoluției maghiare din 1848-1849 au debutat sâmbătă la biserica romano-catolică din Petroșani. Seria evenimentelor dedicate revoluționarilor pașoptiști a continuat duminică, 13 martie, la biserica reformată din Hunedoara (ora 10.00) și la cea din Lupeni (ora 11.00), unde a fost prezent și președintele UDMR Hunedoara, deputatul european Iuliu Winkler.

Marți, 15 martie, manifestările vor debuta la Simeria, unde, începând de la ora 10.00, omagierea revoluționarilor pașoptiști va avea loc în curtea bisericii romano-catolice. La eveniment va participa și liderul UDMR Hunedoara.  Apoi, Iuliu Winkler va fi prezent la comemorările din Deva, începând de la 11.30, la Liceul Teoretic  ”Téglás Gábor”, unde programul festiv va fi oferit de elevii școlii, iar de la ora 13.30, vor avea loc depuneri de coroane în cimitirul reformat.

Tot marți, la Petroșani, de la ora 11.00, va avea loc un program festiv în biserica reformată, eveniment urmat de depuneri de coroane. La Hunedoara, comemorarea va începe la ora 16.00, la statuia poetului revoluționar Petőfi Sándor din cimitirul reformat.

udmrlupeni