Programul comun de activități al comunităților din Petroșani și Varpalota are două noi puncte de interes: Școala de muzică și mass-media

delegatie maghara2Noul program de activități pe care și le-au propus pentru anul 2016 comunitățile înfrățite din Petroșani și Varpalota (Ungaria) a fost semnat sâmbătă la Petroșani de primarul Tiberiu Iacob Ridzi în prezența unei delegații a Consiliului local din orașul Várpalota.

La ceremonia organizată cu acest prilej la sediul Primăriei din Petroșani au participat din partea delegației maghiare, doamna Agnes Simon, consiler local și Lászlo Pinter, reprezentant al mass-media.

Din partea adminstrației locale de la Petroșani, la eveniment au participat, alături de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, viceprimarul Nicolae Florin, secretarul Primăriei, Adrian Neagoe, consilierul local Lavinia Grigoriu, Eduard Wersanski (consilier pentru relații externe al
primarului municipiului Petroșani) și Elisabeta Wersanski, șeful Serviciului Relații Externe al Primăriei Petroșani, dar și numeroși jurnaliști din presa locală a Văii Jiului.

Potrivit primarului municipiului Petroșani, programul convenit de cele două autorități locale înfrățite are două noi puncte de interes. ”Pe lângă activitățile pe care le desfășurăm deja în mod tradițional cu reprezentanți ai comunității locale din orașul înfrățit din Ungaria, noutatea constă în două proiecte noi. Unul dintre acestea vizează stabilirea unei relații de parteneriat între Școala de muzică de la Petroșani și Școala de muzică din Várpalota, iar o alta vizează stabilirea unor contacte directe la nivelul societății civile, mai exact între repezentanții instituțiilor de media, pentru a se putea creea noi punți de comunicare și promovare a celor două orașe înfrățite”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

delegatie maghiara1La rândul ei, doamna consilier Agnes Simon apreciază că programul comun al celor două comunități locale înfrățite va fi și în anul 2016 unul de succes. ”Astăzi, în preajma Zilei Naționale a Ungariei, suntem prezenți la Petroșani, unde avem o comunitate de prieteni deosebită. Peste câteva luni, mai exact pe 12 iunie, orașul Várpalota se pregătește pentru a sărbătorii 450 de ani de la respingerea atacurilor otomane la porțile cetățenii din Várpalota. Este un eveniment important pentru noi și ne-ar face o mare plăcere să-l împărtășiți și dumneavoastră. Tot atunci cred că este un moment propice pentru a primi vizita delegației din mass”media de la Petroșani, alături de delegația oficială a municipalității”, a declarat Agnes Simon.

În cadrul vizitei pe care au efectuat-o la Petroșani, reprezentanții delegației din Ungaria au participat la sărbătoarea Zilei Naționale a Ungariei, în cadrul unei ceremonii găzduite la obeliscul din curtea Bisericii Romano-Catolice ”Sf. Varvara” din Petroșani, au vizitat câteva obiective de interes turistic din oraș și au participat la ediția din acest an a ”Serbărilor Zăpezii” din Parâng.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.