Statisticile Ministerului Energiei arată că, în ultimii 3 ani, cărbunele este liderul producției naționale de energie

energieMinisterul Economiei a publicat pe situl propriu date despre producția, consumul și exportul de energie din ultimii 3 ani. Statisticile despre ponderea diverselor surse de producție în mixul energetic național sunt clare: producția de energie electrică din cărbune este importantă. La fel de relevante sunt și cifrele despre cum arată producția de energie în sezonul rece.

”Pe o piață cu un consum în creștere, cărbunele ocupă un loc de prim plan. Cei care afirmă că importurile reprezintă sursa problemelor pentru sectorul carbonifer nu și-au făcut temele”, accentuează ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Acesta a remarcat, în baza rezultatelor consemnate de datele statistice, 3 aspecte pe care le consideră drept concludente pentru sistemul energetic național:
1. Suntem exportatori neți de energie către piețele din regiune. În 2015, am exportat peste 10% din producție. Avem un sistem energetic național capabil de performanță, pe care ne putem baza.
2. În jur de 30% din energia pe care o consumăm provine din termocentrale (cărbune). Cărbunele este esențial pentru continuitatea aprovizionării cu energie a României.
3. Mă bucur că biomasa își găsește un loc între sursele potențiale de energie, chiar dacă ponderea este încă mică.

”Vom publica periodic date despre sistemul energetic național, pentru o corectă informare, atât a specialiștilor, cât și a celor pasionați de energie. La baza deciziilor noastre trebuie să stea, înainte de orice, o evaluare corectă și profesionistă a situației”, mai spune ministrul Energiei.

Cine dorește să vadă întregul document poate accesa linkul următor: http://goo.gl/AIEAPo

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.