UNPR solicită comisie parlamentară de anchetă a situației CEH și CEO

senatorii unprUNPR cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind situaţia Complexurilor Energetice Hunedoara şi Oltenia, în vederea stabilirii de măsuri care să conducă la evitarea falimentului acestor societăţi, a declarat luni la București, într-o conferinţă de presă, liderul senatorilor progresişti, Haralambie Vochiţoiu.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii din UNPR şi colegii parlamentari din PSD am luat decizia de a cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, comisie comună, Camera Deputaţilor – Senat, pentru a analiza situaţia a două mari complexuri energetice din ţară – Hunedoara şi Oltenia, două entităţi care asigură împreună peste 50% din necesarul sistemului energetic naţional. Două entităţi care se află în dificultate în acest moment şi care preocupă sute de mii de oameni”, a spus Haralambie Vochiţoiu.

Potrivit acestuia, „în luna ianuarie, Complexul Energetic Hunedoara a fost introdus în insolvenţă şi nici Complexul Energetic Oltenia nu se simte prea bine”.  „Deci, obiectivele acestei comisii parlamentare vor fi atât aflarea cauzelor care au dus la această situaţie, cât şi, bineînţeles, (…) soluţii pentru redresarea activităţii acestor două mari entităţi economice. Vă repet: sute de mii de oameni din judeţul Hunedoara, dar şi din Ardeal şi Oltenia aşteaptă un răspuns favorabil de la această comisie şi de la noi ca parlamentari”, a arătat Vochiţoiu.

El a precizat că la lucrările comisiei urmează să fie invitaţi „toţi specialiştii acestei ţări, care au un cuvânt de spus şi care au soluţii”.

„Această comisie parlamentară are capacitatea, prin lege, să genereze recomandări, în raportul final care sper să fie făcut în maximum trei-patru luni, recomandări care devin obligatorii pentru Guvern, care să ducă la redresarea industriei miniere în România şi industriei energetice în general. O să fie amănunte multe de discutat de la numărul de membri ai comisiei, secretariat, profesionişti care vor lucra în această comisie, dar aceste detalii le vom stabili prin discuţii cu liderii tuturor grupurilor parlamentare – PSD, PNL, noi, UNPR, bineînţeles, UDMR, ALDE, minorităţi. Şi vrem cu acordul celorlalţi colegi să implicăm inclusiv parlamentarii neafiliaţi”, a mai declarat senatorul UNPR.

Vochiţoiu a precizat că pentru crearea acestei structuri există deja 70 de semnături din partea parlamentarilor. El a mai spus că propunerea va fi supusă deciziei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din 21 martie, urmând, cel mai probabil, să fie validată de plenul comun din 22 martie.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.