Comisarii OPC primesc o veste bună de la Senat, chiar de Ziua Protecției Consumatorului

vochitoiu cu sindcialistiPlenul Senatului a admis amendamentul privind salarizarea comisarilor OPC prin asimilarea acestora cu cei de la DSVSA. În acest sens, Plenul Senatului României a votat luni, 14 martie 2016, amendamentul propus de Sindicatul Administraţiei Publice „Forţa Legii”, cu susţinerea Confederaţiei Sindicale Naţionale „Meridian”, privind asimilarea salariilor personalului ANPC şi al celui din comisariatele regionale şi judeţene pentru protecţia consumatorilor cu cele din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al structurilor subordonate.

”În urmă cu o săptămână, Comisia de buget-finanţe a Senatului aprobase amendamentul, însă numai parţial, respectiv numai pentru personalul ANPC, fără instituţiile subordonate, ceea ce ne-a nemulţumit, deoarece interesul nostru principal viza comisariatele regionale şi judeţene. Amendamentul vizând asimilarea salariilor personalului din comisariatele regionale şi judeţene pentru protecţia consumatorilor cu cele din structurile subordonate ANSVSA a trecut astăzi cu mari emoţii în Senat, după ce mai întâi plenul a respins prin vot acest amendament”, spune Ringo Damureanu, președidntele Sindicatului ”Forța Legii”.

Acesta mai arată, într-o postare făcute pe o rețea de socializare, că artizanul acestui succes a fost liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu – senator de Hunedoara, care după respingerea inițială a amendamentului, a negociat o susţinere mai largă din partea grupurilor rivale din PNL şi PSD pe care a şi obţinut-o, după care a contestat rezultatul primului vot, apoi a cerut supunerea acestui amendament unui vot nou, de această dată acesta fiind unul pozitiv.

La şedinţa Senatului au mai participat, ca invitaţi, Dumitru Fornea, reprezentantul României în Comitetul Economic şi Social European de la Bruxelles, un prieten al SAP Forţa Legii, care săptămâna trecută a luat parte la Bruxelles la un simpozion pe problema protecţiei consumatorilor şi Cristina Rusu, comisar CJPC Constanţa, lider sindical Protecţia Consumatorilor. ”Ne bucurăm că vă putem da această veste de Ziua Mondială a Consumatorilor, 15 Martie. Nu mai este decât un pas, cel mai important, aprobarea şi de Camera Deputaţilor a acestui proiect al Legii de aprobare, cu modificările şi completările amintite. a O.U.G. nr. 57/2015, iar succesul nostru va fi deplin: salarii majorate în medie cu 150% pentru toţi comisarii OPC. Ştim că în toate judeţele v-aţi mobilizat pentru a susţine proiectul nostru. Aţi discutat cu mulţi parlamentari şi aţi obţinut un sprijin care astăzi s-a dovedit hotărâtor. 28 de judeţe au crezut în demersul nostru şi l-au susţinut, semnând Petiţia noastră., a mai arătat liderul sindicatului ”Foța Legii”, Ringo Damureanu.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.