Primarul Petrilei lansează trei proiecte sociale în dezbaterea Consiliului local

paducelTrei importante proiecte de interes social pentru petrileni, inițiate de către primarul orașului Petrila, Ilie Păducel, vor fi lansate în dezbaterea Consiliului local al orașului Petrila în cadrul ședinței din 17 martie 2016.

Prima inițiativă vizează acordarea unor tichete valorice în cuantum de 50 de lei pentru fecare familie din Petrila care beneficiază de ajutor social, precum și pentru persoanele încadrate în categoria celor cu handicap grav și accentuat care nu au alte venituri în afara indemnizației pentru handicap. ”Intenționăm să acordăm aceste tichete valorice ca suport pentru familiile nevoiașe din orașul nostru, asfel încât să venim în sprijinul lor cu ocazia Sfintelor sărbători ale Paștelui”, explică Ilie Păducel, primarul orașului Petrila. Pentru acest scop, primarul Păducel propune Consiliului local aprobarea unui buget de 25.000 de lei.

Un alt proiect important vizează susținerea, de către comunitatea locală petrileană, a Programului de protecţie şi educaţie adresat copiilor afectaţi de migraţia părinţilor, plecaţi în străinătate la muncă. În acest scop, primarul Ilie Păducel propune alocarea sumei de 10.500 lei către Organizaţia Salvaţi Copiii, filiala din Petrila, care gestionează acest important și necesar program social în orașul Petrila.

În fine, un al treilea proiect pentru care primarul Ilie Păducel solicită sprijinul Consiliului local este determinat de aplicarea prevederilor Legii 248/2015 privind susținerea materială a copiilor care provin din familii defavorizate, în vederea încurajării frecventării învățământului preșcolar. ”Oferim, în baza prevedetilor legale, tichete în valoare de 50 lei pe lună pentru fiecare copil trimis la grădiniță. Avem deja înregistrate la Serviciul Social din Primărie 35 de dosare de acest fel, dar ne dorim să popularizăm mai mult această facilitate financiară în rândul familiilor care pot beneficia de prevederile legii, pentru că vrem să venim în sprijinul cetățenilor orașului Petrila și în ceea ce provește încurajarea familiilor cu probleme sociale în a-și trimite copiii la grădiniță și, mai apoi, la școală”, spune primarul Ilie Păducel.

Desigur, toate aceste proiecte ale primarului Păducel pot fi puse în aplicare doar dacă membrii Consiliului local Petrila își vor da acordul și dacă nu vor boicota desfășurarea în condiții de legalitate a ședinței de consiliu.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.