De ce a câștigat Primăria din Vulcan locul I pe țară la eficiența energetică ?

vulcanÎn urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru România acordau, la Vulcan, adminisrației publice locale din această localitate a Văii Jiului, locul I pe țară pentru eficiență energetică.

Pentru a înțelege că în spatele acestui important premiu obținut de comunitatea din Vulcan stau câteva proiecte de succes în domeniu, viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu a făcut publică lista lucrărilor executate la Vulcan în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNPD). Acestea constau în:

 

-achiziționarea de ferestre din PVC cu geam termopan, la Grădinița PP și Grădinița PN din Vulcan – un proiect în valoare de 78.227,83 lei din care doar 8.092,83 reprezintă contribuția de la bugetul local;

– proiectarea și achiziționarea de centrale termice pe gaz pentru Grădinița nr. 1 aferentă Scolii Gimnaziale nr.6, pentru Grădinița PP și Grădinița PN, precum și achiziționarea și montarea unei centrale pe combustibil solid pentru Cantina Socială din municipiu – un proiect în valoare de 251.115 lei, din care bugetul local a contribuit doa cu 95.426,72 lei;

– furnizarea de material de către UNDP, pentru reabilitarea termică a 7 clădiri sociale din Vulcan: Grădinița PP și Grădinița PN, Grădinița nr.1 aferentă Scolii Gimnaziale nr.6, Grădinița nr.4 aferentă Scolii nr.5, Cantina Socială, Centrul Educational și de Cultură Șansa, precum și Sala de Sport;

”Efortul financiar al celor de la UNDP a constat în achitarea contravalorii proiectelor pentru izolarea termică a clădirilor, precum și punerea la dispoziție a materialelor necesare pentru punerea în operă a acestora. În același timp, administrația publică locală a trebuit să cofinanțeze lucrările de intervenție la obiectivele amintite, reușit să aducă pentru Vulcan investiții în sumă totală de 751.128,57 lei. Grație implementării cu succes a acestor proecte, administrația publică din Vulcan a câștigat locul 1 pe țară, iar premiul a constat în achiziționarea și montarea unei centrale termice pe gaz pentru Sala de Sport din municipiul Vulcan, acest lucru însemnând o nouă investiție în valoare de 20.000 de dolari”, spune viceprimaul Cristian Merișanu.

Acesta mai precizează, de asemenea, că datorita bunei colaborări cu cei de la UNPD și avand în vedere că pe programul național de eficiență energetică derulat de aceștia au mai rămas bani și pentru 2016 , reprezentantii UNDR Romania au hotărât să acorde administrației publice din Vulcan materialele necesare pentru un alt proiect important care prevede anveloparea Spitalului Municipal Vulcan. ”Avem în acest fel convingerea că până în luna iulie, vom avea la Vulcan cel mai frumos spital din județul Hunedoara”, spune Merișanu.

PROIECTE REALIZATE LA VULCAN ÎN PROGRAMUL UNPD / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.