Salariații CEH nu mai au Contract Colectiv de Muncă

protestAdministratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara a anunțat astăzi că a luat decizia de a denunța Contractul Colectiv de Muncă al salariaților CEH, începând cu data de 17 martie 2013.

”Urmare acestui fapt, relaţia angajat – angajator va fi reglementată în conformitate cu prevederile contractelor individuale de muncă, beneficiile şi sporurile stipulate expres (valoric şi procentual) în cadrul acestora nefiind afectate. Măsura denunţării Contractului Colectiv de Muncă se impune având în vedere intenţia de reorganizare a societăţii manifestată de către administratorul judiciar, Casa de Insolvenţă GMC, şi din cauza faptului că măsurile aplicate până în prezent nu sunt suficiente pentru realizarea unei economii la un nivel care să permită, în continuare, susţinerea activităţii”, precizează administratrul special al CEH într-un comunicat de presă transmis redacției noastre.

În același timp, adminstratorul special informează că societatea Complexul Energetic Hunedoara va demara negocierea unui nou contract de muncă, în cel mai scurt timp.

Măsura nu este însă agreată de sindicate, în cursul zilei de astăziliderii Sindicatului Muntele apreciind că, deși au fost anunțate noi negocieri pentru astăzi, administratorul special al CEH și reprezentanții firmei care gestionează insolvența CEH au preferat să anunțe denunțarea unilaterală a Contractului de Muncă. Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele a anunțat că organizația sindicală pe care o conduce va ataca în instanță decizia conducătorilor CEH privind denumțarea CCM.

Decizia a creat nemulțumiri și în rândul salariaților CEH, în cursul după-amiezii, minerii de la EM Lupeni declanșând un protest spontan în fața sediului CEH din Petroșani.

foto: Avântul liber.ro

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.